Udělejte si chvilku pro sebe a vychutnejte si delikátní zmrzlinu Häagen-Dazs Macadamia Nut Brittle lžičku po lžičce - třeba ve vaně plné pěny. Rázem se ocitnete v ráji. Aromatické makadamové oříšky, oděné v lehkém karamelovém hávu, si jen tak lenoší v sametově hebké vanilkové zmrzlině, aby nás v mžiku přenesly do slunných, bezstarostných tropů...
A rozhodně zkuste i novinku: nanuk Häagen-Dazs Macadamia Nut Brittle. Vanilkový nanuk s kousky karamelizovaných makadamových ořechů střeží - samozřejmě marně - neodolatelná poleva z mléčné čokolády, hustě posetá kousíčky karamelizovaných makadamových oříšků a křupavých cereálií. Božsky dobrý nanuk seženete ve vybraných prodejnách supermarketů a hypermarketů za doporučenou cenu 49,90 Kč, půllitrové balení zmrzliny Häagen-Dazs Macadamia Nut Brittle pořídíte za 159 Kč.
Na jedinečných zmrzlinových kreacích, dezertech a delikátních nápojích si můžete také pochutnat v rozšířené dvoupatrové zmrzlinárně Häagen-Dazs Café v pražské Karlově ulici. Připraveno je šestnáct druhů zmrzlin a sorbetů Häagen-Dazs, které v maloobchodě neseženete, a jejichž nabídka se stále mění.
Další informace:
Víte, co znamená Nut Brittle? Je to griliáš, tedy opražené, karamelizované kousky oříšků. V tomto případě jsou použity tropické makadamové ořechy, které jsou vzácné, velmi jemné a mimořádně aromatické.
Makadamové ořechy pocházejí z Austrálie a Nového Zélandu, kde rostou divoce ve výše položených deštných pralesích. Odtud byly makadamové stromy dovezeny na Havaj jako okrasné rostliny k zalesnění. Časem se však i zde začaly pěstovat kvůli jemným a nutričně bohatým ořechům. Makadamy rostou i v jižní Africe a střední Americe. Jsou velmi citlivé a vyžadují, podobně jako kávovníky, poměrně stálé, mírné teploty a dostatek srážek.
Všechny zmrzliny Häagen-Dazs se vyrábějí pouze z pečlivě vybraných surovin. Základ tvoří čerstvá smetana, odtučněné mléko, čerstvý, dvakrát pasterovaný vaječný žloutek a cukr. Podle konkrétního receptu tento základ harmonicky završuje čerstvé ovoce, spousta oříšků, karamel, omáčky z čerstvého ovoce nebo čokoláda. Všechny použité suroviny jsou něčím zvláštní a výjimečné - například do vanilkové zmrzliny se používají pouze jakostní, ručně sbírané vanilkové lusky z Madagaskaru, do čokoládové zmrzliny patří jen ta nejlepší čokoláda s vysokým obsahem kakaa.
Stejně důležité, jako to, co je uvnitř, je i to, co ve zmrzlině nenajdete. Zmrzlina Häagen-Dazs neobsahuje žádná umělá barviva a příchutě, žádné umělé konzervační látky. A také má pouze minimum zašlehaného vzduchu (podíl zmrzlinové hmoty je 87%, což je nejvíce ze všech zmrzlin), a proto je zárukou intenzivnějšího, delšího kulinárního prožitku.
Nový komentář
Komentáře
rada bych ji ochutnala ale je moc draha
Kvůli ceně si ji koupím jednou za čas... Ale je smrtelně dobrá
Naprosto úžasná zmrzlinka
Jednou jsem si ji koupila a je opravdu výborná!!!
holt do toho zmrzlinového ráje každý nemůže
je výborná,ale kvalita odpovídá ceně
Miluju ji.