nanukUdělejte si chvilku pro sebe a vychutnejte si delikátní zmrzlinu Häagen-Dazs Macadamia Nut Brittle lžičku po lžičce - třeba ve vaně plné pěny. Rázem se ocitnete v ráji. Aromatické makadamové oříšky, oděné v lehkém karamelovém hávu, si jen tak lenoší v sametově hebké vanilkové zmrzlině, aby nás v mžiku přenesly do slunných, bezstarostných tropů...

A rozhodně zkuste i novinku: nanuk Häagen-Dazs Macadamia Nut Brittle. Vanilkový nanuk s kousky karamelizovaných makadamových ořechů střeží - samozřejmě marně - neodolatelná poleva z mléčné čokolády, hustě posetá kousíčky karamelizovaných makadamových oříšků a křupavých cereálií. Božsky dobrý nanuk seženete ve vybraných prodejnách supermarketů a hypermarketů za doporučenou cenu 49,90 Kč, půllitrové balení zmrzliny Häagen-Dazs Macadamia Nut Brittle pořídíte za 159 Kč.

nanukNa jedinečných zmrzlinových kreacích, dezertech a delikátních nápojích si můžete také pochutnat v rozšířené dvoupatrové zmrzlinárně Häagen-Dazs Café v pražské Karlově ulici. Připraveno je šestnáct druhů zmrzlin a sorbetů Häagen-Dazs, které v maloobchodě neseženete, a jejichž nabídka se stále mění.

Další informace:
nanukVíte, co znamená Nut Brittle? Je to griliáš, tedy opražené, karamelizované kousky oříšků. V tomto případě jsou použity tropické makadamové ořechy, které jsou vzácné, velmi jemné a mimořádně aromatické.
Makadamové ořechy pocházejí z Austrálie a Nového Zélandu, kde rostou divoce ve výše položených deštných pralesích. Odtud byly makadamové stromy dovezeny na Havaj jako okrasné rostliny k zalesnění. Časem se však i zde začaly pěstovat kvůli jemným a nutričně bohatým ořechům. Makadamy rostou i v jižní Africe a střední Americe. Jsou velmi citlivé a vyžadují, podobně jako kávovníky, poměrně stálé, mírné teploty a dostatek srážek.
Všechny zmrzliny Häagen-Dazs se vyrábějí pouze z pečlivě vybraných surovin. Základ tvoří čerstvá smetana, odtučněné mléko, čerstvý, dvakrát pasterovaný vaječný žloutek a cukr. Podle konkrétního receptu tento základ harmonicky završuje čerstvé ovoce, spousta oříšků, karamel, omáčky z čerstvého ovoce nebo čokoláda. Všechny použité suroviny jsou něčím zvláštní a výjimečné - například do vanilkové zmrzliny se používají pouze jakostní, ručně sbírané vanilkové lusky z Madagaskaru, do čokoládové zmrzliny patří jen ta nejlepší čokoláda s vysokým obsahem kakaa.

Stejně důležité, jako to, co je uvnitř, je i to, co ve zmrzlině nenajdete. Zmrzlina Häagen-Dazs neobsahuje žádná umělá barviva a příchutě, žádné umělé konzervační látky. A také má pouze minimum zašlehaného vzduchu (podíl zmrzlinové hmoty je 87%, což je nejvíce ze všech zmrzlin), a proto je zárukou intenzivnějšího, delšího kulinárního prožitku.

TÉMATA:
MLSÁNÍ