S příchodem léta se zvyšuje riziko nákazy některou ze střevních infekcí. Ty jsou způsobeny bakteriemi, z nichž nejznámější jsou salmonela a campylobakter.

Nepříjemná onemocnění, která jsou doprovázena průjmy a horečkami, propukají obvykle do několika hodin po infekci.
Bakterie se dokáží velice rychle množit, např. počet bakterií salmonely se při pokojové teplotě každou půlhodinu zdvojnásobí.

Abychom zabránili výskytu těchto bakterií v naší domácnosti, musíme zvýšeně dbát na některá hygienická pravidla.
Potraviny konzumujeme zásadně dokonale tepelně zpracované.
Pravidelně očišťujeme místa, která přicházejí do styku s rizikovými potravinami nebo u nichž lze předpokládat zvýšený výskyt bakterií. Věnujeme pozornost nejen pracovním plochám, na nichž zpracováváme drůbež a ostatní masné produkty, ale i nožům, přepravkám a lednicím, a to z jejich vnější i vnitřní strany.
Zapomínat bychom neměli na odpadkový koš a jeho okolí, záchodovou mísu a splachovací zařízení, přepady a odpady. Přítomnost plísní na těchto místech nám může pomoci detekovat i jejich specifický zápach.

Ostražitost zvýšíme v případě, jestliže bylo nakažení v rodině již diagnostikováno.
Za samozřejmost dnes už všichni bereme nutnost umytí rukou před začátkem přípravy potravin, zejména po použití WC.

Aby náš úklid byl opravdu účinný, měli bychom používat čisticí prostředek, jehož aktivní složku tvoří chlor.
Domestos je čisticí a dezinfekční prostředek založený na bázi chlornanu sodného. Po použití se rychle rozkládá na běžnou kuchyňskou sůl, vodu a kyslík, takže je pro zdraví lidí i zvířat naprosto neškodný.
Navíc Domestos ničí 99,9 % známých druhů bakterií a virů.

Výsledkem bude čistá a bezpečná domácnost.  

       
Reklama