Zdroj foto: Shutterstock
Tortilly
Tortilly má doma mnoho lidí a pokud patříte k těm, kteří ne, stačí si pár balení při příštím nákupu naházet do košíku a uvidíte, že je co nevidět spotřebujete. Výhodou tortill je totiž to, že se dají připravit na mnoho způsobů a vykouzlí vyváženou snídani či chutnou večeři během několika okamžiků. Tento druh tenkého chleba se nejčastěji vyrábí z pšeničné nebo kukuřičné mouky a k sehnání je třeba také celozrnná varianta.
Co se týče přípravy, máte skutečně nepřeberné množství variant, na které ji můžete připravit. Začneme těmi slanými. Tortillu můžete naplnit šunkou, kuřecím masem, lososem nebo (pro vegetariány) houbami či tofu. Skvěle se do ní hodí také různé druhy zeleniny, jako rajčata, salát nebo papriky. Připravit si můžete tortillu také na mexický způsob s kukuřicí, fazolemi a pikantní omáčkou. Omáčky jsou také nedílnou součástí tortill a je jen na vás, jestli zvolíte bylinkovou, pikantní nebo třeba česnekovou.
A napadlo vás někdy naplnit tortillu tak, aby byla ve výsledku nasladko? Stejně dobře totiž bude tortilla fungovat s kousky banánu, jahod, tvarohem, nutellou nebo džemem. Po zabalení ji nakonec můžete třeba ještě zalít čokoládou, karamelem nebo sirupem.
Gnocchi
Gnocchi se konzumují buď jako příloha, nebo jako hlavní jídlo, když se podávají například se smetanovou omáčkou nebo zapékané. Ke smetanové omáčce se výborně hodí například kuřecí maso a špenát, zapéct se gnocchi mohou se sýrem a rajčaty. Mohou posloužit také jako variace knedlíků na vajíčku anebo se připravit na sladko.
Gnocchi můžete zalít pyré ze zakysané smetany a ovoce, případně je jako šišky podávat s osmaženou strouhankou nebo mákem. Výborný je také recept, kdy gnocchi opečete na másle a následně obalíte ve směsi cukru a skořice. Takto připravené gnocchi můžete například namáčet do čokolády.
Jak tortilly, tak gnocchi si samozřejmě můžete připravit i domácí a o to větší radost z výsledného jídla mít.
Zdroj info: Autorka článku, toprecepty, apetitonline, YouTube kanál Un Healthy Fitness
Nový komentář