Novinku vydává nakladatelství Smart Press, budeme rádi, když vás náš tip bude inspirovat.
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.
Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít jakýkoli den v roce.
Kuchařka obsahuje:
- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
- přes 100 autorských fotografií od Pavla Drdela
- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření
- text o významu půstu v křesťanství od farářky Martiny Viktorie Kopecké
- povídání o sezónní stravě se zaměřením na postní období od Hanky Zemanové
- další zajímavé texty osvětlující postní období
Koupí knihy čtenáři podpoří Postní sbírku Diakonie ČCE. Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.
Vydává nakladatelství Smart Press, k dostání na Smartpress.cz
Zajímavé odkazy: Sularepa.cz
Nový komentář
Komentáře
Myslím, že existují o trochu lepší knížky než tahle. Fermentované zelenině se věnuje celá jedna kuchařka od korejského kuchaře, teď si nedokážu vzpomenout jaká. Ale mrkněte na knižní databáze najdete tam toho spoustu. Já osobně mám ráda teda hlavně Poklady české kuchyně od Vaňka, protože to je nekonečná studnice inspirace. ;-)
Fermentovaná zelenina je skvělá hlavně teď v zimě.
Zavařená zelenina vypadá luxusně. Hned bych si dala ten květák. Kuchařka může být velice zajímavá