O tom, že dcera slavného člena Beatles Stella je zapřísáhlá vegetariánka, asi ví každý. Svůj způsob stravování zdědila po matce Lindě.
Má ráda jednoduchá, podomácku uvařená jídla, a mezi její nejoblíbenější patří pórková polévka.
Pokud si chcete pochutnat jako Stella, zde máte recept.
3 velké brambory
2 velké pórky
1 cibule
2 kostky zeleninového bujonu
1 litr vody
Vodu přivedeme do varu, přidáme nakrájené brambory, pórek, cibuli a bujon. Vaříme asi 20minut, dokud brambory nezměknou. Podle gusta dochutíme solí a pepřem.
Zdroj.24h
Nový komentář
Komentáře
sanvean: ale jistě, však já sama mám Vegetariánskou kuchařku od Červených a jiné, tak dobře vím, co se dá bez masa dobrého stvořit. Ovšem vydávat TOTO za polévku chce velikou odvahu - anebo se jmenova Stella McCartney
Fuj, rozvařený pórek nemusím. Nejlepší je rychle osmahlý na másle, to pak polévka nádherně voní
Pórkovou taky milujeme, zrovna předevčírem jsme ji měli, a pěkně hustou
, ale brambory nedávám, vegetariáni nejsme, tak to zahušťuju rozšlehaným vajíčkem. A tu cibulku tam dávám osmahnutou.
mno, uvazim-li to mnozstvi zeleniny, tak pri doporucenem mnozstvi 1 litru vody vznikne spis eintopf (mdle chuti)
.
Hlavně ty kosty zeleninového bujonu jsou důležité.
Připadá mi to hubené. Já bych tam ještě "prdla" alespoň mrkev a kroupy a nakonec vajíčko.
gerda: Žábina: sanvean: já jsem kdysi chvíli s vegetariánem chodila. Když jsem mu nabízela mrkev nebo salát z vlastní zahrádky, tak to odmítnul, že zeleninu nejí, že se to musí čistit, že s tím je moc práce
Žábina: gerda: vegetariáni mají spoustu dobrých a nápaditých receptů...třeba hodně jídel z indické, japonské, thajské a pákistánské kuchyně kolem masa ani neprošlo a jak jsou dobrá
Tohle by mi ovšem taky moc nechutnalo..
Žábina: prostě vezmou nějakou zeleninu a hodí do hrnce s vodou. To je celé. A pak vydají knihu svých receptů
bože to musí být blevajz...no oni ti vegetariáni ani nic jiného nejedí
bože to musí být blevajz...no oni ti vegetariáni ani nic jiného nejedí
jejda - to jsem truhlík: jarní salát od Madonny je v novinkách taky
Opsáno "doslova a dopísmene" ze čtyřiadvacítky - já jsem si tu stránku vytrhla. Nikoli však kvůli této polévce, ale kvůli jarnímu salátu a hlavně oříškovým sušenkám od Madonny.
jo a ja to rozmixuju a pridam smetanu
delam podobnou a je to moc
Tak tohle, ale bez toho bujonu, jsem měla minulý víkend k obědu
popravdě řečeno, s tímto bych na světlo moc nelezla
být na jejím místě. Svědčí to o jediném: je houby kuchařka