porkova.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 3 pórky
  • olivový olej nebo máslo
  • 3 středně velké brambory
  • sůl a pepř
  • 3 hrsti ovesných vloček
  • oblíbené koření nebo čerstvé bylinky podle chuti

Postup

Na trošce tuku opečte na kolečka nakrájený pórek. Přidejte oloupané, nakrájené brambory. Ochuťte solí, pepřem a dalším kořením podle chuti. 

Zalijte vodou nebo vývarem, vsypejte vločky a vařte, dokud brambory nezměknou. Ještě přidejte čerstvé bylinky podle chuti. 

Teď můžete polévku ihned podávat nebo ji ještě rozmixovat a přidat do ní třeba kruton.

Dobrou chuť přeje Elly.

Bramborová polévka s pórkem

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

Krémová bramborová polévka se zázvorem

3.jpgFoto: Alena Kolaříková