Čaj pochází z čínské provincie Fujian, roste na pohoří Tian Mu. Čínsky se nazývá Tai Mu Long Zhu a jde o rostlinku, která je tvořena pupenem a dvěma horními lístky. Po sběru se lístky ručně svinou do malých kuliček, jež mají na povrchu jemné chmýří.

Zajímavé jsou nejen tvarem, ale také svým blahodárným účinkem na náš organismus. Dračí perly uvolňují napětí, snižují stres a zvyšují soustředěnost. Čaj se může používat při detoxikaci organismu, snižuje cholesterol, redukuje hmotnost a zlepšuje cirkulaci krve v těle. Pro jeho povzbuzující účinky ho lidé často pijí místo kávy. Proto ho doporučujeme nepít ve večerních hodinách. Podle Číňanů dračí perly podporují dlouhověkost.


Zdroj fotografií: Shutterstock

Příprava čaje: Asi 20 malých perel zalijete cca 150 mililitry převařené vody, zchladlé na 70 až 80 °C. Vodu, kterou pro nálev použijete, nechte přes noc odstát – docílíte tak ještě lepší chuti čaje. První nálev louhujte po dobu 3 až 4 minut. S dalšími nálevy se čas pro louhování prodlužuje přibližně o jednu minutu. Celkem lze připravit až 3 nálevy.

Tip: Dejte čaj do skleněné konvice a pozorujte, jak se perly pomalu krásně rozvinou!