Kousek dnešního dezertu vás opravdu nadchne. Lehký, svěží, voňavý a moc chutný. Jako bonus je, že v něm není ani špetka lepku. Je připravený z té nejlepší ricotty Gran Moravia.
Zajímavou chuť mu dá pomerančový likér a čerstvá bazalka. Vyzkoušejte, budete nadšení.
Suroviny
- 500 g ricotty
- 4 celá vejce
- 4 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce likéru Cointreau
- kůra z 1 pomeranče
- šťáva z 1 pomeranče
- vrchovatá hrst najemno nasekané bazalky
- kousek másla na vymazání formy
- 3 lžíce třtinového cukru na vysypání formy
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Nízkou kulatou koláčovou formu o průměru cca 26 cm si vymažte máslem a vysypejte třtinovým cukrem.
Dobře okapanou ricottu dejte do mísy kuchyňského robota. Nasaďte šlehací metlu a šlehejte dokud nebude ricotta krémová.
Začněte po jednom přidávat vejce. Šlehejte, dokud se nespojí s ricottou. Stírejte strany, aby se pěkně prošlehal celý obsah mísy. Po jedné lžíci přidávejte také třtinový cukr.
Přidejte pomerančovou kůru, šťávu a likér. Opět šlehejte, dokud nevznikne krémovitá směs.
Směs nalijte do připravené formy.
Pečte asi půl hodiny až 35 minut, dokud nebude povrch zlatavý. Okraje budou tmavší a začnou se odtahovat od kraje formy.
Vyndejte z trouby, nechejte vychladnout a ještě lepší bude, když bude dezert podávat až druhý den, vychlazený z lednice.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ricotta v hlavní roli
Ravioli s ricottou a hruškami, šalvějová omáčka a Gorgonzola
Pomazánka s ricottou a červeným vínem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ty Vaše recepty!!! Denně super inspirace! Děkuji :)
jj vypadá dobře...
Tak ten vypadá skvostně!