Suroviny
- 300 g upečeného vepřového masa (tučné tak akorát)
- 2-4 stroužky česneku
- 3 jarní cibulky
- 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu (pro lehčí variantu) - nebo smíchejte obojí
- 1 lžíce kremžské nebo hrubozrnné hořčice
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce másla (pro osmažení)
- 1 lžíce najemno nasekané petrželky
Postup
Studené upečené maso nasekejte ostrým nožem nebo lehce promixujte, pokud chcete opravdu hladkou pomazánku. Zahřejte pánev a dejte do ní nasypejte na kolečka nakrájené bílé části jarní cibulky a nahrubo nasekaný česnek. Smažte jen krátce, aby se uvolnily chutě, ale cibulka zůstala křupavá. Na kolečka nakrájejte i zelené části jarní cibulky.
V misce smíchejte maso s osmaženým česnekem a jarní cibulkou (osmaženou i zelenou). Přidejte majonézu nebo bílý jogurt a hořčici. Vše důkladně promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat další majonézu/jogurt. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Přidejte najemno nasekanou petrželku.
Pomazánku dejte na chvíli do lednice odležet, aby se chutě propojily. Podávejte na čerstvém pečivu. Nejlépe chutná na chlebu.
Náš tip: Pokud vám kromě pečeného masa zbyla v pekáči i pečená cibule nebo jiná zelenina, která se pekla s masem, přidejte ji do pomazánky. Bude chutnat ještě lépe.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Dělám ze zbylého bůčku a má velký úspěch