DSC_0023.jpg (140 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pro tento recept potřebujete upečenou červenou řepu. Ta se dá samozřejmě tepelně upravit i vařením, ale díky pečení na vysokou teplotu z ní získáte ještě lepší, intenzivnější chuť.

Pečte na přibližně 230 až 250 °C, dvě hodiny. Díky této vysoké teplotě budou perfektní. Po upečení je oloupejte a dále použijte buď do naší pomazánky nebo do salátu. Jsou tak skvělé, že je stačí jen zakápnout olivovým olejem a lehce osolit.

Suroviny

  • 150 g upečené, oloupané červené řepy
  • 250 g žervé nebo pomazánkového másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • pepř

Postup

Upečenou a vychladlou červenou řepu oloupejte. Nakrájejte na kousky. Rozmixujte spolu s ostatními surovinami.

Nechte vychladit a ideálně několik hodin, aby se pěkně prolnuly všechny chutě.

Podávejte na bagetě. Ozdobit můžete trochou krémového balzamika, kouskem kozího sýra, čerstvými klíčky, pečeným masem. Mazat můžete na bagety, chlebíčky. Pro rychlé občerstvení i svačinu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Pečená červená řepa

1.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Červená řepa se zelím

2.jpg (76 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Salát z pečené červené řepy

3.jpg (93 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama