Foto: Regionální potravina
Kromě červené řepy najdete v pomazánce také žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.
Ingredience:
- 125 g Žervé z farmy Bio Vavřinec a Kosař
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 300 g vařené řepy
- jablečný ocet
- vlašské ořechy
- med
- cukr krupice
- sůl
- pepř
Postup:
Vařenou řepu nastrouháme nahrubo. Poté smícháme žervé, sýr a řepu dohromady a vše smícháme. Dochutíme octem, medem, solí a pepřem. Na pánvi uděláme karamel, opatrně zalijeme trochou vody a přidáme ořechy. Vodu vyvaříme a ořechy přendáme na pečicí papír a necháme zchladnout.
Připravte si s námi i jiné chutné pomazánky:
Foto: archiv redakce
Šunková pomazánka nejen pro děti
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vypadá skvěle! Určitě vyzkouším, i když většina rodiny bude ohrnovat nos (řepa + kozí sýr). Já ji miluji.
Červenou řepu ?
V jakékoliv podobě. Od školní jídelny dodnes.
A přesně: jsou dva nesmiřitelné tábory.
Podobně: jako u koprové omáčky
Tu miluji také