1-1.jpg Foto: Regionální potravina

Kromě červené řepy najdete v pomazánce také žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.

Ingredience:

  • 125 g Žervé z farmy Bio Vavřinec a Kosař
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 300 g vařené řepy
  • jablečný ocet
  • vlašské ořechy
  • med
  • cukr krupice
  • sůl
  • pepř

Postup:

Vařenou řepu nastrouháme nahrubo. Poté smícháme žervé, sýr a řepu dohromady a vše smícháme. Dochutíme octem, medem, solí a pepřem. Na pánvi uděláme karamel, opatrně zalijeme trochou vody a přidáme ořechy. Vodu vyvaříme a ořechy přendáme na pečicí papír a necháme zchladnout.

Připravte si s námi i jiné chutné pomazánky:

Pomazánka z uzeného sýra

2.jpg (112 KB)

Foto: archiv redakce

Šunková pomazánka nejen pro děti

3.jpg (78 KB)

Foto: Alena Kolaříková