Poslední ze skvělých pomazánek od kamarádky Libušky. Opět rychlá, chutná, tentokrát díky použitým surovinám trochu středomořská.

pomazánka se sušenými rajčaty

Hned první varování. Kdo nemá rád olivy, ať nečte dál. Tato pomazánka má nejvýraznější chuť ze všech pomazánek tohoto týdne.

Také budete potřebovat nejvíce surovin a opět sýr Philadelphia jako základ. Tento sýr můžete nahradit Lučinou, tvarohem, pomazánkovým máslem nebo třeba sýrem Buko. Ale upozorňuji, že chuť potom bude malinko jiná. Vyzkoušejte a uvidíte, co vám bude nejvíce chutnat a vyhovovat.

Suroviny

250 g sýra Philadelphia
50 g zakysané smetany
česnek podle chuti
sůl a pepř
2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
4 sušená rajčata naložená v oleji
10 černých oliv

Postup

Olivy nakrájíme nadrobno nebo na půlkolečka. Rajčata na menší kousky. Bazalku nasekáme nadrobno. Všechny suroviny promícháme a dochutíme solí, pepřem a česnekem. S tím to nepřehánějte, protože by jeho chuť mohla přehlušit všechny ostatní. Pomazánku podávejte vychlazenou, ozdobenou snítkou bazalky.

Dobrou chuť přejí Elly a Libča.

TÉMATA:
PŘEDKRMY