Poslední ze skvělých pomazánek od kamarádky Libušky. Opět rychlá, chutná, tentokrát díky použitým surovinám trochu středomořská.
Hned první varování. Kdo nemá rád olivy, ať nečte dál. Tato pomazánka má nejvýraznější chuť ze všech pomazánek tohoto týdne.
Také budete potřebovat nejvíce surovin a opět sýr Philadelphia jako základ. Tento sýr můžete nahradit Lučinou, tvarohem, pomazánkovým máslem nebo třeba sýrem Buko. Ale upozorňuji, že chuť potom bude malinko jiná. Vyzkoušejte a uvidíte, co vám bude nejvíce chutnat a vyhovovat.
Suroviny
250 g sýra Philadelphia
50 g zakysané smetany
česnek podle chuti
sůl a pepř
2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
4 sušená rajčata naložená v oleji
10 černých oliv
Postup
Olivy nakrájíme nadrobno nebo na půlkolečka. Rajčata na menší kousky. Bazalku nasekáme nadrobno. Všechny suroviny promícháme a dochutíme solí, pepřem a česnekem. S tím to nepřehánějte, protože by jeho chuť mohla přehlušit všechny ostatní. Pomazánku podávejte vychlazenou, ozdobenou snítkou bazalky.
Dobrou chuť přejí Elly a Libča.
Nový komentář
Komentáře
elly — #6Dobré ráno, tak jsme včera vyzkoušely výše popsanou pomazánku a musím říci, že jsme si pochhutnaly. Malinká změna tkvěla v sýru Philadelfia, který jsem byla nucena zakoupit s přidanými bylinkami, poněvadž natur neměli a tak jsem již nepřidávala bazalku. Pomazánka ovšem i tak byla opravdu vynikající, nic bych na ní neměnila a rozhodně doporučuj
i.
půjde to i bez oliv.ty nesnáším
olivy nerada
velice lákavé, vyzkoušíme...
To je něco pro mě
vladka321 — #1pak napište jak vám chutnala :-)
Všechny suroviny miluju,takže je spojím v pomazánku a doufám,že to bude úžasné!
Tak to mě opravdu láká, vyzkouším.
Vypadá báječně, vyzkouším.
Nedávno jsem dělala podobnou - místo oliv byla cizrna a místo bazalky zelená cibulka
A byla výborná s lučinou
Tak tuto pomazánku neznám a mám opravdu velmi velkou chuť ji zkusit. Jé, já ji snad udělám na naše večerní posezení se sestrou a dcerou. Všechny milujeme jak olivy, tak sušená rajčata - to je přesně ono
.