DSC_8125.jpg (121 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Na dnešní recept nepotřebujete velké množství surovin a přesto připravíte dokonalé jídlo. Pomalé pečení dodá bůčku výbornou chuť a šťavnatost. Maso se bude úplně rozpadat. Co k němu? Pečené batáty!

Suroviny

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti
  • sůl
  • pepř
  • trocha mletého kmínu
  • 8 stroužků česneku

jako příloha

  • 4 velké batáty
  • sůl
  • pepř

Postup

Vepřový bůček nakrájejte na 6 plátků. Každý plátek z obou stran ochuťte solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem.

Do pekáče dejte batáty, rozkrojené na poloviny. Ochuťte je solí a pepřem. Plátky bůčku naskládejte do pekáče na batáty, přiklopte víkem a vložte do trouby předehřáté na 150 °C.

Pečte přibližně čtyři hodiny. Maso občas zkontrolujte, jestli už není hotové. Protože délka pečení závisí také na kvalitě masa, které jste zvolili.

Dvacet minut před koncem pečení odkryjte víko a zvyšte teplotu na 190 °C a dopečte maso dokřupava.

Podávejte posypané zelenou petrželovou natí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Dobrou chuť přeje Elly.

Pomalu pečená masa

Pomalu pečené jehněčí se zeleninou a žampiony

DSC_0220.jpg (150 KB)

Pomalu pečené krůtí stehno

kruta8.jpg (82 KB)

Reklama