Co potřebujete? Flák masa a koření. V jednoduchosti je krása a pomalu pečené krůtí maso využijete jak za tepla, tak potom studené. Neváhejte - není se čeho bát.
Suroviny
1 kg krůtích prsou vcelku
sůl a čerstvě umletý černý pepř
olivový oleje
2 lžíce hořčice
2 lžíce medu
2 šalotky
Postup
Nedávno jsem na TV Paprika odkoukala výborný trik na marinování masa. Nakoupila jsem si znovuzavíratelné sáčky do mrazáku a do nich naliju marinádu a maso. V pytlíku potom maso skladuji v lednici a jednou za čas ho otočím, pomačkám, aby do něj marináda pěkně nasákla.
Takže přesně takhle jsem si naložila krůtí prsa. Klidně je můžete naložit do misky. Smícháme si nadrobno nasekanou šalotku, olej, hořčici, med, sůl a pepř. Umícháme krásnou chutnou marinádu, a tou celé maso potřeme a vložíme do krabičky nebo do sáčku.
Necháme marinovat přes noc.
Na druhý den zapneme troubu na 150 °C. Krůtí prsa dáme do pekáčku s víkem, úplně maličko podlijeme (asi tak 50 ml, opravdu na dně) a pečeme asi 2,5 až 3 hodiny.
Hotové maso je krásně šťavnaté a hodí se k jakékoliv příloze. A ještě lepší je na druhý den, zastudena. Nakrájené na tenké plátky, s chlebem a okurkou.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Krůtí máme rádi..udělám..
Krůtí jsem tak péct nezkoušela, ale takto pomalu děláme kachnu a je skvělá
Tohle bude dobrota.
vypadá to dobře
Trefa:krutu maji u nas vsichni radi,vyskousim.
krůtí mi moc nechutná, radši kuřecí
free — #19 Kachnu peču klidně i 5 hodin. Je skvělá.
Okurek mi tahá za uši. Možná bych prominula, kdyby celý recept byl napsaný moravským slangem. To by mohlo být i zajímavé
free — #19 ja take a jeste ted aj kure mam domaci a tez je suprove pecu jej tak 3 hodky
Pomalu jsem pekla kachnu.... skvělá
Dnas vyzkoušeno - sice na kuřecích,ale jen se po nich zaprášilo


Určitě vyzkouším
Krůtí prsa mám v mrazáku od vánoc.Budu s nimi již muset něco udělat.Tohle je jeden z návodů.Já mám docela ráda naložená krůtí prsa v bílém jogurtu a pak obalená ve strouhance a opečená jako řízek.
U nás jsou buď okurky a nebo okurka.
Ja jsem nevedela, ze clanek je psany slangem.
krůtí maso je dobrůtka
tento recept musím vyzkoušet.
Eva_Fl — #1 když se ti nelíbí ten okurek, tam můžeš použít ten oharek! Tak se totiž okurkám říká v naší oblasti.
Dneska mají akci na krůtí prsa,tak možná koupím.
Eva_Fl — #1 Evo promiň. My na Moravě prostě máme okurek :-D
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/okurek-okurka
Bezva tip na nedělní oběd, vyzkouším
Krůtí maso máme rádi, ale nejraději řízky z krůtího masa a bramborový salát (domácí).