603f57415bf44obrazek.png

Ingerdience:

  • 3 kedlubny
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 1 smetana na vaření 
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř 
  • bylinky na ozdobení

Postup: 

Kedlubny a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Poté si připravte najemno nakrájenou cibulku, kterou smažte na másle dozlatova. Přidejte kedlubny a brambory a zalijte vývarem. Vařte, dokud zelenina zcela nezměkne. Poté vše rozmixujte ponorným mixérem. Polévku zjemněte smetanou, přidejte prolisovaný česnek, muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami s pečivem.

603eaa9192702image.pngTIP someliéra:

„Specifická polévka z kedlubny, která je plná netradičních chutí, si zaslouží také netradiční víno. Báječně jej chuťově doplní Freixenet Pinot Grigio Garda DOC, u kterého dominuje květinová vůně s jemným ovocným charakterem. V chuti je víno doplněno jemnými tóny svěžího citrusu,“ radí Petr Mašek.  

Reklama