(Recept pro 4 osoby)
Polévka
- 250 g sýra Graukäse
- 75 g cibule
- 50 g mouky
- 50 g másla
- 250 ml smetany na vaření
- 500 ml Consommé (silný hovězí vývar)
- Sůl
- Pepř
Krutony
- 150 g chleba (farmářský)
- 150 g Jihotyrolského špeku (slaniny)
- 15 g másla
- 1 stroužku česneku
- 1 větvička tymiánu
Cibuli oloupejte, nahrubo ji nakrájejte a osmažte na másle do zlatova. Přidejte mouku a chvíli poduste (vznikne světlá cibulová jíška), přilejte vývar. Poté přidejte smetanu a vše vařte po dobu asi 15 minut. Nakonec přimíchejte šedý sýr a vše rozmixujte. Osolte, opepřete.
Na pánvi na mírném ohni opečte na troše másla s česnekem a tymiánem chléb nakrájený na kostičky. Nakonec přidejte na proužky nakrájenou slaninu nebo Jihotyrolský špek a krátce ji (ho) osmažte.
Polévka se servíruje s krutony z farmářského chleba se slaninou, ozdobenou čerstvou pažitkou a sušenými alpskými květy.
Nový komentář
Komentáře
Akorát sehnat ten sýr!
Dala bych si.