5a1ed20d89eeeobrazek.png
 (Recept pro 4 osoby)
 
Polévka

  • 250 g sýra Graukäse
  • 75 g cibule
  • 50 g mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml smetany na vaření
  • 500 ml Consommé (silný hovězí vývar)
  • Sůl
  • Pepř

Krutony

  • 150 g chleba (farmářský)
  • 150 g Jihotyrolského špeku (slaniny)
  • 15 g másla
  • 1 stroužku česneku
  • 1 větvička tymiánu

Cibuli oloupejte, nahrubo ji nakrájejte a osmažte na másle do zlatova. Přidejte mouku a chvíli poduste (vznikne světlá cibulová jíška), přilejte vývar. Poté přidejte smetanu a vše vařte po dobu asi 15 minut. Nakonec přimíchejte šedý sýr a vše rozmixujte. Osolte, opepřete. 

Na pánvi na mírném ohni opečte na troše másla s česnekem a tymiánem chléb nakrájený na kostičky. Nakonec přidejte na proužky nakrájenou slaninu nebo Jihotyrolský špek a krátce ji (ho) osmažte.
Polévka se servíruje s krutony z farmářského chleba se slaninou, ozdobenou čerstvou pažitkou a sušenými alpskými květy.

5a1ed3ae5f82fobrazek.png

5a1ed3c1360acobrazek.png

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama