Polevka-z-peceneho-celeru-Akademie-kvality-final1.jpgFoto: Akademie kvality

Ingredience:

  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml smetany
  • 300 g celeru
  • 150 g brambor
  • 140 cibule
  • 60 g másla
  • 25 g cukru krupice
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 200 g žampionů
  • sůl 
  • pepř

Postup:

Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na plech. Osolíme a přidáme česnek a cukr. Pečeme v troubě na 160 C cca 25 min. Cibuli a brambory nakrájíme na kostky a orestujeme do zlatova. Zalijeme bílým vínem a svaříme. Přidáme pečený celer, zeleninový vývar, smetanu a vaříme na mírném plamenu cca 30 min. Rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem. Přidáme na kousky orestované žampiony na másle.

Nebo vás třeba zaujme tato polévka: 

Foto: Alena Kolaříková

Krémová polévka z pečeného lilku s balkánským sýrem

2.webp (76 KB)

Foto: Akademie kvality

Reklama