DSC_0089-1160x774.jpg (53 KB)

Polévka z pečené mrkve vás nadchne! Má skvělou jemnou chuť, kterou doplňuje chuť pečeného česneku. Do dokonalosti celou polévku dotáhne dýňová polévková směs Bonduelle.

Potřebujete

na pečenou mrkev

  • 250 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř

na polévku

  • 3 střední brambory
  • 1 sáček mražené dýňové polévkové směsi Bonduelle
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml smetany ke šlehání

DSC_0093-1160x774.jpg (64 KB)

Postup

Pečenou mrkev si připravte klidně den předem. Můžete si jí upéct více a použít ji třeba na bezmasé jídlo, o kterém jsme vám psali TADY. Pečená mrkev se dá také zamrazit. Pak, když vám tahle polévka zachutná, ji nebudete muset péct pokaždé když na ni dostanete chuť.

Celé mrkve naskládejte do pekáčku. Ochuťte solí a pepřem. Kolem poházejte stroužky česneku. Neloupané! Můžete přidat i čerstvé bylinky – skvělý bude libeček, petržel… Zakryjte víkem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte asi půl hodiny. Odklopte víko, poklaďte na mrkev plátky másla, opět zavřete a dopečte doměkka.

Oloupejte brambory a nakrájejte na menší kousky. Brambory nakrájené na kousky, pečenou mrkev, nakrájenou na kousky a mraženou zeleninu, vsypejte do hrnce. Zalijte vodou tak, aby byly suroviny ponořené. Dochuťte. Vařte tak dlouho, dokud nebudou brambory měkké. Rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem.
Pro zjemnění přilijte smetanu, promíchejte a ještě minutu, dvě povařte.

DSC_0094-1160x774.jpg (63 KB)

Pár plátků mrkve, které nastrouháte škrabkou, opečte na kousku másla. Na té samé pánvičce opečte kostičky toastového chleba, do křupava. Obojím ozdobte polévku.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chutné polévky, které zahřejí

Silná česneková polévka s brambory

cesnecka1.jpg (134 KB)

Kulajda

kulajda.jpg (105 KB)

Dršťková polévka

drstkova.jpg (105 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama