Ingredience:
- 1 střední cibule
- 3 brambory nakrájené na menší kousky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1,5 dl bílého vína
- Medvědí česnek dle chuti cca jedna kytička do ruky
- 100 ml smetany
- Sůl
- Pepř
- Máslo
Postup:
Na lžíci másla zpěníme cibuli a necháme restovat dozlatova. Přidáme nakrájené brambory, ještě chvíli restujeme a po chvilce zalijeme bílým vínem. Necháme pár minut odpařit a vyvonět a postupně přiléváme vývar. Necháme vařit do změknutí brambor, přidáme medvědí česnek, nakrájený na kousky a chvilku povaříme. Můžeme, ale nemusíme přidat smetanu, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme v mixéru, nebo ponorným mixérem. Můžeme podávat se ztraceným vejcem, nebo třeba krutony z pečiva a na ozdobu přidáme pár českých lístků medvědího česneku.
Recept připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.
Nový komentář
Komentáře
vyzkoušíme...
Zdravé a dobré.
Škoda, že je čerstvý k mání jen krátkou dobu
Dnes jsem ho přidala pod kuře Jinak ho miluji na chleba s pomazánkovým máslem Dobrotka