MENU-GOLD-Polevka-z-cervene-cocky.jpgFoto: MENU GOLD

Ingredience:

  • 80 g červené čočky půlené Menu Gold
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržele
  • 40 g řapíkatého celeru
  • olivový olej
  • 200 g drcených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • provensálské koření
  • 1 lžička cukru
  • sůl

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, drcená rajčata, zasypeme čajovou lžičkou cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme utřený česnek, provensálské koření, osolíme a krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme propláchnutou červenou čočku a krátce povaříme. Polévku dochutíme a podáváme.

Máme pro vás i další recepty:

Tomatová polévka s těstovinami

pol3.jpg

Bramborovo-kedlubnová polévka

ke3.jpg

Reklama