IMG_8975.jpgFoto: Alena Kolaříková

Spojení jemného kuřecího masa s výraznou chutí hub dodává tomuto vývaru nezaměnitelnou chuť. Přidání bylinek a koření pak celému pokrmu propůjčí nádhernou vůni. Tento recept je jednoduchý na přípravu, a přesto přináší dokonalý chuťový zážitek. 

Suroviny

  • 1,5 l silného kuřecího vývaru (při vaření přidejte ke klasické kořenové zelenině i jednu celou kukuřici)
  • kuřecí maso z vývaru
  • 1 velká cibule
  • 2 velké mrkve
  • 1 petržel
  • 1 kukuřice z vývaru
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 150 g lesních hub
  • sůl a pepř
  • směs Polévkové bylinky Avokádo
  • 2 vejce

Postup

Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Oproti tradiční kořenové zelenině přidejte jednu celou předvařenou kukuřici. Ano, tu, co se používá na gril. Hotový vývar přeceďte, oberte maso, nakrájejte na menší kousky a nechte stranou. Z kukuřice ořežte ostrým velkým nožem jednotlivá zrnka. Také nechte stranou.

V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout nakrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidejte houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut.

Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Dochuťte solí, pepřem, polévkovými bylinkami. Zalijte vychladlým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Po čtvrt hodině vaření přidejte maso z vývaru a zrnka kukuřice. Vmíchejte rozšlehaná vejce.

Polévku můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková