Foto: Alena Kolaříková
Spojení jemného kuřecího masa s výraznou chutí hub dodává tomuto vývaru nezaměnitelnou chuť. Přidání bylinek a koření pak celému pokrmu propůjčí nádhernou vůni. Tento recept je jednoduchý na přípravu, a přesto přináší dokonalý chuťový zážitek.
Suroviny
- 1,5 l silného kuřecího vývaru (při vaření přidejte ke klasické kořenové zelenině i jednu celou kukuřici)
- kuřecí maso z vývaru
- 1 velká cibule
- 2 velké mrkve
- 1 petržel
- 1 kukuřice z vývaru
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 150 g lesních hub
- sůl a pepř
- směs Polévkové bylinky Avokádo
- 2 vejce
Postup
Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Oproti tradiční kořenové zelenině přidejte jednu celou předvařenou kukuřici. Ano, tu, co se používá na gril. Hotový vývar přeceďte, oberte maso, nakrájejte na menší kousky a nechte stranou. Z kukuřice ořežte ostrým velkým nožem jednotlivá zrnka. Také nechte stranou.
V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout nakrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidejte houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut.
Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Dochuťte solí, pepřem, polévkovými bylinkami. Zalijte vychladlým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Po čtvrt hodině vaření přidejte maso z vývaru a zrnka kukuřice. Vmíchejte rozšlehaná vejce.
Polévku můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Připomíná mi to trochu vaření pejska s kočičkou. Takový kaldoun s houbama, kukuřicí a rozšlehaným vejce. Možná by to sneslo trocha klobásy a nudle.