Už jste vyzkoušeli novou Ramu Cremefine, moderní alternativu smetany obsahující rostlinné tuky?
Živočišné smetany mohou tiše závidět. Cremefine má totiž pro nás spoustu výhod.
Protože láska prochází žaludkem a vaření je velmi často naše ryze „osobní“ téma, rádi bychom vám představili novinky od značky Rama.
Nejedná se tentokrát o známé tuky, ale o skvělé alternativy smetany, které při vaření používáme velmi často.
Rama Cremefine se dá představit v několika základních bodech:
· Lahodná chuť
· Ideální vlastnosti
· Rostlinný původ
· Praktické balení
Jaké jsou jednotlivé varianty Ramy Cremefine?
Nepečené studené moučníky výborně drží tvar.
Zkuste s ní zahustit omáčku nebo ji použít jako základ na dressing, při zapékání a pečení.
Ramu Cremefine na vaření použijete jako sladkou smetanu.
V teplých pokrmech se nesráží, a proto je vhodná do polévek a
Použitím Ramy Cremefine ke šlehání si zajistíte štíhlou linii, protože oproti
Pokud jsme vaše chuťové buňky dostatečně navnadili, pak se těšte na další články, ve kterých vám přineseme spoustu tipů a receptů, které budete moci hned vyzkoušet! Láká vás toto smetanové pokušení? Pak se moc nebraňte a podlehněte mu :-)))))!!!
Inspiraci na recepty najdete na stránkách Ramy ZDE!
Nový komentář
Komentáře
To: Vivian
Diky za stranku se seznamem Ecek, uz dlouho jsem se po nem pidila.
Procetly jste si ho? Jsou tam uvedeny vsechny vitaminy, kyprici pracek, kyslik, dusik, oxid uhlicity a samozrejme taky spousta sajrajtu jako treba formaldehyd... V tom pripade se da tezko nakup zjednodusit na to, ze kupuju bez Ecek, nebo s nejkratsim seznamem, kdyz treba kvalitni Emental bude zabalen s ochrannou atmosferou dusiku a hned tam bude E941...
Aby na to nakupovani mel clovek hned nekolik vysokych skol
A skoda, ze nejsou Ecka i splodiny koureni, to by se tam krome varovani a seznamu E nic neveslo...
Tak pisu jako anonym a jeste k tomu dvakrat...no to je hezky.
http://esorea.cz/E/ecka.htm
Já prostě dávám přednost přirozeným a přírodním věcem... potravina, která má na obalu dlouhý seznam chemikálií u mě prostě nevzbuzuje důvěru. Vím, že spousta z těchto chemických látek je přírodního původu a v potravině má své místo, ale velká část z nich je bohužel syntetická a pokud jsou konzumovány ve vyšším množství nebo dlouhodobě, mohou způsobovat zdravotní problémy, někdy i vážně. Takže považuju za zbytečné komplikování vlastního zdraví požívání těchto chemických látek a přímo za hazard podávání dětem.
Syntetické tuky do mé kuchyně nepatří.
http://esorea.cz/E/etab.htm
http://mujweb.cz/zdravi/zdrava-strava/
To: Gina, Nikita
Jsem chemik, takze mi nezbyva nez se pridat. Vyroba ztuzenych tuku je drsna chemicka metoda, rostlinny olej se za vysoke teploty s katalyzatorem hydrogenuje. Tou hydrogenaci se nasyti dvojne vazby co jsou v olejich a tim to ztuhne. Kdyz jsem byla na exkurzi v Milu Olomouc, tak jsem to videla a je to fakt hnus, od te doby jsem nejedla Lukanu.
Nevyhoda teto metody je to, ze se nasyti ( u levnych tuku) vsechny dvojne vazby a tim se ztraci hodnota toho tuku - proto se porad v reklamach mluvi o nenasycenych tucich - cim vice nenasycene (Flora), tim je to pro telo zdravejsi.
Nedelam v zadne chemicke fabrice, takze to neberte jako reklamu, ale vzhledem k tomu, co jsem videla v Unileveru, ktery dela Floru a Ramu, tak pokud uz si neco ze ztuzenych tuku kupuju, tak je to Flora, protoze tam se jeste provadeji chemicke upravy, ktere odstranuji skodlive latky, ktere tim ztuzovanim vznikaji - to nebudu rozepisovat, to by bylo na dlouhy text
Jsem chemik, tak samozrejme nerikam, ze chemie je jenom spatna a jenom skodi - coz je rozsireny nazor - ale stejne si radeji koupim maslo, kysanou smetanu, mleko s max. 5-ti denni trvanlivosti. A kdyz neco z roslinnych tuku, tak radeji to drazsi...
A ne ze se ted do me budete poustet, mam ted moc prace a nemam Vam cas odpovidat
Monina: Nejsem žádnej fanatik
Nevidím chemii za vším, jím spoustu věcí, vlastně skoro všechno, masa nevyjímaje. Jen jsem vyřadila ty nejchemičtější věci, které mají na obalu na místě Složení spousty "éček" nebo dlouhý seznam syntetických chemických sloučenin. Umělé tuky, margarín, umělá sladidla, přeslazené limonády a minerálky se spoustou cukru a bublin, instantní polévky plné chemických konzervantů, solí a dochucovadel apod. O tohle s tedy mileráda ochudím
Monina: Nevím, jaké jsou brazilské zákony, ale jestli podobné jako naše, tak by se bouřili správně, protože by to bylo jednoduše protizákonné. Ale to nemá nic společného s logikou. Ať si klidně všichni myslí, že kuřata žerou antibiotika, že krávy žerou hormony a že všechno je jenom umělá hmota, když je jim v takovém hnusném světě dobře
Ale já zůstanu v tom svém, kde se produkce zvířat zvyšuje šlechtěním a vyváženou krmnou dávkou a prevencí, a kde je fuk, jestli jedna a tatáž látka byla vyždímána z rostlinky nebo vyrobena uměle
jsou moc dobré už je mám oskoušené
prostě všeho s mírou a něco radši vůbec...
Myšička: nebudeš, neboj
ale i člověk, kterej nekouří, kafe nepije a stresem netrpí, může mít spoustu problémů z nevhodného stravování...
btw,. v pravém horním rohu obrazovky je žlutej rámeček, kde se m.j. píše "Zaregistrujte se", tak na to klikni a je to jasný
klara: taky
Já se právě obávám, že spousta věcí, které nás trápí není vlivem jídla, ale stresu, přemírou pití kafe, cigárkama, apodobně. Hlavně stres.
Ťapina: Já jsem ty problémy měla
A ještě horší... a hlavně změnou jídelníčku jsem se jich zbavila. A kdybych je při tom někdejším šíleném způsobu stravování ve svém věku ještě neměla, bála bych se, že by se to časem bezpochyby projevilo. Jakože určitě jo... Netvrdím, že budu do stopadesáti let jako rybička, ale proč si to komplikovat?
Vivian: Já teda nemám žádný z těch problémů, které popisuješ a instantně se živím docela dost. Není to spíš naším podobným věkem, že ty problémy nemáme?
Eva_Fl: Proč by se měly normy EU přibližovat americkým? Já mám zatím pocit, co jsem začala vidět do potravinářství, že se Evropa vydává diametrálně odlišnou cestou. Třeba antibiotické stimulátory růstu pro zvířata - v Americe se běžně používají ty, o kterých se tvrdí, že neškodí, v Evropě je proti nim naprostá hysterie a nic takového se používat nesmí - ani u nás, pro informaci těm, kdo pořád vidí antibiotikama krmená kuřata.
Myšička: a proč ještě nejsi zaregistrovaná??
Dašenka: Já neměla na mysli jen instantní polotovary, ale celkový charakter životního stylu. Do toho nepatří jen instantní potraviny plný chemických látek, ale hlavně způsob, jak ten život konzumujeme. Že spousta lidí nepřemýšlí o tom, co jí, že spousta lidí nemá čas ani na to zajít si do přírody, v klidu posedět u knížky, jít ven na čerstvý vzduch, ... žije se strašně rychle, všechno je strašně jednoduché, na všechno jsou pilulky, na smutek, na bolest, na tloušťku... člověk hrozně zpohodlněl.
Myšička:
kup si kilo sádla a škvarečky si vyškvař, ono to netrvá tolik hodin, jako když tvoje mamka škvařila z 120 kg prasete. Za tu mňamku to stojí
Pak se tady budeme mít alespoň o čem dohadovat, jak nejlíp zhubnout. A vzpomeň na Menšíka - nejlepší zelenina je filtrovaná přes
!
Vivian:K tomu instantnímu stylu - když jsem po revoluci přijela do Německa, byla jsem hotová z toho,jak tam mají holky usnadněný život, samý instant, polotovar ap. Jenže ony taky bedlivě sledovaly to složení,takže nekupovaly všechno ,ale vybíraly si. Neříkám, že je to 100% zdravé, ale někdy si tím člověk prostě usnadní život
Vinu na tom má současný "instantní" životní styl... zdraví je osobním bohatstvím každého z nás, jen každý sám za něj nese zodpovědnost (u dětí spíše rodiče) a každý sám by se měl, chce-li, zajímat o to, jak si zdrav co nejdéle uchovat neporušené... Spoustě lidí je to bohužel spíš jedno, spoléhají na to, že "jich se to netýká" nebo že až nastane průser, lékař pomůže... odpovědnost přesouvají na jiné nebo žehrají na "osud"... Jistě, není vždy jen v naší moci uchránit si stoprocentní zdraví, ale když člověk opravdu chce, dokáže mnoho.
Ale nerada bych to někomu cpala, je to každého věc. Vždycky, když jde o tohle téma, se tak trochu rozohním a pak mě mrzí ty pošklebky a divné řeči... Beru to dost vážně... Protože to nejsou jen věci vyčtené z knih, jsou to moje životní zkušenosti.
klara: ale podlě mě tohle není projevem zdravě fungujícího organismu... jenže v dnešní době je to tak časté, že už je to bráno jako normální... mě přesto nepřipadají tyhle věci normální. Alergie, bolesti hlavy, zácpy, nadměrná únava, nadváha, poruchy imunity, přecitlivělá pleť... tímhle sice trpí obrovská část populace, ale to ještě neznamená, že je to normální a že jsou tihle lidé zcela zdrávi...