Naštěstí existuje jeden trik, který vám pomůže zachovat si opálení po dobu i několik měsíců. Není složitý a vyžaduje pouze vaši trpělivost a poctivost.
Foto: Shutterstock
Hydratace
Naše kůže je z větší části tvořena vodou a pokud ji nebudeme pravidelně doplňovat, dochází k vysychání, ztratí pružnosti a urychlí se proces odlupování staré kůže. Samozřejmě, že čím víc se opálíte, nebo dokonce spálíte, o to víc se budete potýkat se ztrátou vody, protože sluneční paprsky mají tuto schopnost extrémní.
Pokud chcete mít krásně hnědou opálenou kůži, která je pružná zdravá a netahá vás ani nepálí, budete ji muset zachovat hydrataci.
Zevnitř i zvenku
Pokud chcete, aby to opravdu fungovalo, budete se muset zaměřit na hydrataci z obou stran. Jedno bez druhého nebude fungovat. Doplňujte pravidelně vodu tím, že ji budete pít. Minimálně dva litry denně a v období veder a zvýšenému vystavování slunci by se příjem měl ještě zvednout, aspoň na tři litry.
Doplňte hydrataci i zvenčí. Bude vám stačit jakýkoliv krém na tělo. Cenově dražší krém nebude účinnější, možná bude šetrnější nebo bude mít hezčí obal. Nezáleží, kolik stojí, jakýkoliv krém bude zvláčňovat a skvěle fungovat. Krémy s nápisem “po opalování” jsou většinou jen marketingový tah a nejde o nic zázračného, co by vám mělo udělat větší službu než obyčejný tělový krém. Krém už máte, výborně a teď už stačí poslední bod, asi ten nejdůležitější – poctivost. Poctivě a důkladně se mažte každý den, ideálně večer po sprše a nikdy tento krok nevynechejte. Tím si zajistíte, že se vám kůže nebude loupat a hnědá pokožka vám vydrží po opravdu dlouhou dobu. V Česku máme bohužel dost tvrdou vodu a ta také působí na vysušování pokožky. Zaměřte se na to, aby voda, ve které se sprchujete či koupete, nebyla příliš horká, to by bylo kontraproduktivní a ani krém by vám nejspíš nepomohl.
Foto: Shutterstock
Další způsob, jak podpořit výdrž opálení, je zařazení takzvaných karotenoidů do stravy. Potraviny s vyšším podílem vitamínu A chrání kůži i její hlubší vrstvy a také vám pomohou udržet pokožku déle opálenou. Patří mezi ně například mrkev, paprika, batáty nebo rajčata.
Nový komentář