Lahodné moučníky, šťavnaté maso, křupavá zelenina... Už se vám sbíhají sliny? Račte do naší kuchyně.
Vaření, to je nikdy nekončící téma, o kterém se dá debatovat hodiny. S láskou a zájmem. Jíst se přece musí, a když navíc chutná, je to ten největší požitek. Pro jedlíka i pro kuchaře.
Jestli rádi vaříte, jíte nebo si o jídle jen rádi povídáte, zavítejte do naší kuchyně. Jmenujeme se NaMásle.cz. To proto, že máme rádi tradiční českou kuchyni i kvalitní ingredience. A lahodné máslo navíc zastupuje jak poctivou českou kuchyni, tak kvalitu, na niž nedaly dopustit už naše babičky.
Budeme rádi, pokud na stránky www.namasle.cz zavítáte a vychutnáte si je... Jako malou ochutnávku vám přinášíme úžasný recept na Pórkový koláč s taveným sýrem.
Pórkový koláč s taveným sýrem
Ingredience
- 350 g listového těsta
- 270 g taveného sýra Blaťácké zlato
- 200 g pórku
- 5 vajec
- 50 ml Jihočeské smetany
- sůl, pepř, oregano
- tuk na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
Postup přípravy
Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Listové těsto vyválejte na plát o síle 5 mm a vložte jej do formy tak, aby po stranách trochu přečnívalo. Důležité je těsto na dně několikrát propíchnout, třeba vidličkou či špičkou nože. Na těsto vyskládejte na půlkolečka pokrájený pórek a posypte oreganem. Do kastrůlku dejte smetanu, tavené Blaťácké zlato a za stálého míchání nechte rozpustit. Pak osolte, opepřete a přidejte rozkvedlané vejce. Připravenou náplň nalijte na těsto a pečte na 170 °C zhruba 45 minut. Dobrou chuť!
Více receptů naleznete na www.namasle.cz.
Nový komentář