Budeme po vás chtít vaše tipy, rady, právě na to, jak jste využily Kyselinu citrónovou od Dr.Oetker jako pomocníka pro čištění různých výrobků a povrchů. Také ji samozřejmě můžete využít pro želírování, ale nás zajímá více, jak zhodnotíte její čistící schopnosti a zda je pro vás zajímavý fakt, že se jedná o ekologicky čistící prostředek. Návrat k jednodušším a přírodnějším výrobkům by měl být pro nás důležitý, proč se tedy nespolehnout na tak jedinečnou kyselinu citrónovou.

Těšíme se na vaše reakce, ze kterých připravíme článek. Do testování se zapojí redakce i naše spřátelené bloggerky.
Hledáme celkem 20 testerek, které získají od redakce balíčky s těmito produkty od značky Dr.Oetker, se kterou rádi spolupracujeme

Kyselina citrónová

Kyselina citronová
podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovoce i zeleniny při zavařování. Je vhodná na dochucení salátů, kompotů a nápojů. Dále je vydatným pomocníkem při odstraňování vodního kamene, např. v kávovarech a rychlovarných konvicích.

Zajímá nás vaše recenze na kyselinu citrónovou – jak ji použijete v kuchyni a domácnosti jiným způsobem než při zavařování a želírování. Jednoduše jako čistidlo, protože její čistící schopnosti znaly již naše maminky a babičky.

Další produkty, které v balíčků získáte:
Sirupfix

Dr. Oetker Sirupfix je novým přípravkem na zavařování poctivých domácích sirupů s Vámi preferovaným druhem cukru. Pomocí Sirupfixu je možné připravit sirupy z ovoce, květů, bylinek či zázvoru. 

Gelfix Extra 2:1

S Gelfixem Extra 2:1 spotřebujete pouze polovinu cukru. Tato želírovací směs zachovává přirozenou chuť ovoce a současně odpovídá moderním požadavkům na zdravou výživu.
Jeden sáček vystačí až na 1 000 g ovoce a 500 g cukru a vaří se pouze 6 minut.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem. 

Gelfix Super 3:1

Želírující přípravek pro zachování velmi výrazné ovocné chuti při použití minimálního množství cukru. Gelfix 3:1 je vhodný pro všechny, kteří chtějí šetřit kalorie a kteří si rádi vychutnají maximální chuť ovoce. Je též vhodný pro diabetiky, neboť normální cukr je možné nahradit umělými sladidly. 

Pektin

Rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů a marmelád. Jeden balíček vystačí na 2000 g ovoce, ke kterému se přidává 700 až 1000 g cukru v závislosti na zralosti ovoce či na preferovaném obsahu cukru v připravovaném džemu. Obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Je možné ho kombinovat s řepným i třtinovým cukrem. Výrobek neobsahuje žádné konzervanty.

Pomůcka ke konzervování

Pomůcka ke konzervování chrání před plísní a kvašením. Je to osvědčený pomocník pro konzervování ovoce i zeleniny. 

Balíček bude obsahovat: 

  • 2x Pektin
  • 2x Kyselina citrónová 80g
  • 1x Gelfix Extra 2:1 a Super 3:1
  • 2x Pomůcka na konzervovaní

Jako dárek dostanete kuchyňský set!

Těšíme se na vaše recenze!

Pokud se chcete zapojit do testování Kyseliny citrónové, zapojte se do naší soutěže. Najdete ji zde.

Reklama