Zdroj foto: Shutterstock
Těmito snídaněmi nemusíte trávit ráno v kuchyni nijak dlouhá čas. Je ale jasné, že vám zaberou o trochu více času nežli namazání chleba či vytažení jogurtu z lednice. Vždycky ale můžete vstát o deset (či méně) minut dřív a čas věnovat přípravě kvalitní a chutné snídaně. Váš plný žaludek a chuťové pohárky to jistě ocení.
Francouzský toust s fíky
Na chlebu namazaném máslem a například medem není samozřejmě nic špatného. Med je navíc vhodnou potravinou do těchto sychravých dnů. Pokud ale chcete vyzkoušet něco jiného, nebo si jen připravit po ránu něco teplého do žaludku, vyzkoušejte tyto chutné francouzské tousty. Ve směsi rozšlehaných vajíček, mléka, smetany, vanilky a skořice obalte plátky bílého chleba (ne moc dlouho, aby se vám nelámal) a poté ho z obou stran opečte na másle na nepřilnavé pánvi do zlatova. Tousty umístěte na talíř, zalijte medem nebo karamelem a dozdobte fíky.
Podzimně laděná ovesná kaše
Stejně jako pro chléb s máslem a medem je vhodnou alternativou francouzský toust, pro bílý jogurt s granolou je teplou variantou ovesná kaše připravená tak, aby z ní byl cítit podzim. Vločky jednoduše namočíte do mléka, necháte nabobtnat a poté na mírném ohni vaříte. Abyste docílili oné podzimní chuti, můžete přidat skořici, muškátový oříšek nebo třeba trochu perníkového koření. Na vrch se budou perfektně hodit oříšky, švestky nebo třeba hruška.
Zdroj foto: Shutterstock
Teploučký mug cake s příchutí štrúdlu
Můžete ho považovat za variantu moučníku, který si ale připravíte ráno, takže je krásně teplý a navíc vám nezabere více než 15 minut času. Základem jsou ovesné vločky, rozmačkaný banán a vejce. Tyto suroviny smícháte a nalijete do vhodné nádoby, tu pak vložíte do předehřáté trouby na cca 10 - 12 minut. Abyste připravili mug cake s příchutí štrúdlu, nastrouhejte do směsi ještě jablko a přisypte trochu skořice. Přidat můžete také rozinky.
Zdroj info: Autorka článku, bbcgoodfood, apetitonline
Nový komentář