Budete potřebovat:

  • 2 kg oblíbeného ovoce v biokvalitě (jablka, hrušky, švestky, rybíz)
  • 1 kg cukru
  • 1 ks bio citrónu
  • 1 balíček badyánu
  • 1 balíček skořice
  • 2 dcl rumu

Postup:

Jablka, hrušky i švestky použijte zhruba ve stejném poměru. Očistěte je, zbavte pecek a jadřince a nakrájejte je na stejně velké kostičky, kuličky rybízu nechte v celku. Kombinovat ovoce můžete dle libosti. Vše promíchejte a přidejte rum. Zasypejte kořením a zakápněte citrónem. Ovoce vložte na pekáč a posypte cukrem. Ve vyhřáté troubě pečte asi 45 minut, občas promíchejte. Jakmile je směs hotová, vyjměte badyán a naplňte připravené skleničky asi do jedné poloviny. Zavíčkujte a převraťte dnem vzhůru.

Máme pro vás ještě jeden tip:

Šípkový čaj a marmeláda

sipky

Uložit

Reklama