DSC_0032.jpg (120 KB)

Kombinace masa a ovoce může být občas osvěžující a zajímavá. Když to zrovna není kuřecí prso s broskví a eidamem. Vyzkoušejte podzimní recept z výborných hrušek a voňavé sušené šunky.

Suroviny

  • 600 g krůtích prsou
  • 3 hrušky
  • 150 g sušené šunky
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • 3 lžíce creme fraiche
  • máslo
  • slunečnicový olej
  • 400 g bramborových noků

DSC_0037.jpg (89 KB)

Postup

Krůtí prsa nakrájejte na malé medailonky, spíše tenké než silné. Osolte a opepřete z obou stran.

Hrušky omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. 

V pánvi rozehřejte kousek másla s trochou oleje a opečte krůtí kousky, pěkně z obou stran. Až jsou opečené, přidejte hrušky. Opékejte pár minut společně. 

Zalijte asi 1,5 dcl vody a chvíli poduste pod poklicí. Stačí jen pár minut, krůtí medailonky ke změknutí nepotřebují dlouho a hrušky by se neměly úplně rozvařit.

DSC_0034.jpg (95 KB)

Nakonec přidejte sušenou šunku. Promíchejte, ochuťte solí a pepřem. Nechejte odvařit přebytečnou tekutinu. Do pánve přidejte ještě creme fraiche, promíchejte a podávejte s noky.

Jak upravujete již hotové noky ze sáčku? Není nutné je vařit. Stačí, když je opečete na pánvi s trochou oleje, asi pět minut, za občasného promíchávání. Nebudou rozvařené, ale křupavé a velice chutné.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte chuť na jinou úpravu krůtího masa?

Krůtí maso na paprice a smetaně

DSC_0717.jpg (78 KB)

Tortilla s krůtím masem a salátem

DSC_0277.jpg (95 KB)

Krůtí maso s pomeranči

masopomerance.jpg (76 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková