Kombinace masa a ovoce může být občas osvěžující a zajímavá. Když to zrovna není kuřecí prso s broskví a eidamem. Vyzkoušejte podzimní recept z výborných hrušek a voňavé sušené šunky.
Suroviny
- 600 g krůtích prsou
- 3 hrušky
- 150 g sušené šunky
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
- 3 lžíce creme fraiche
- máslo
- slunečnicový olej
- 400 g bramborových noků
Postup
Krůtí prsa nakrájejte na malé medailonky, spíše tenké než silné. Osolte a opepřete z obou stran.
Hrušky omyjte, osušte a nakrájejte na plátky.
V pánvi rozehřejte kousek másla s trochou oleje a opečte krůtí kousky, pěkně z obou stran. Až jsou opečené, přidejte hrušky. Opékejte pár minut společně.
Zalijte asi 1,5 dcl vody a chvíli poduste pod poklicí. Stačí jen pár minut, krůtí medailonky ke změknutí nepotřebují dlouho a hrušky by se neměly úplně rozvařit.
Nakonec přidejte sušenou šunku. Promíchejte, ochuťte solí a pepřem. Nechejte odvařit přebytečnou tekutinu. Do pánve přidejte ještě creme fraiche, promíchejte a podávejte s noky.
Jak upravujete již hotové noky ze sáčku? Není nutné je vařit. Stačí, když je opečete na pánvi s trochou oleje, asi pět minut, za občasného promíchávání. Nebudou rozvařené, ale křupavé a velice chutné.
Dobrou chuť přeje Elly.
Máte chuť na jinou úpravu krůtího masa?
Krůtí maso na paprice a smetaně
Tortilla s krůtím masem a salátem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Krůtí vyzkouším
Tak ten recept podzimní krůtí kousky s hruškami musím hned dnes vyzkoušet. Vypadá to skvěle.