63738a764daa1obrazek.pngFoto: znasizeme.cz

Budete potřebovat:

  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 2 brambory
  • 2 mrkve
  • 100 g celeru
  • 300 g dýně
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička nasekaného zázvoru
  • špetka mletého chilli
  • 1 kelímek šlehačky
  • sůl, pepř
  • slunečnicová semínka
  • citronová šťáva
  • lžíce oleje

Postup:

Na troše oleje si krátce orestujte očištěnou a nakrájenou cibuli a mrkev s celerem. Jakmile je zelenina lehce opečená, přidejte nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Vše společně opékejte 2 minuty. Poté zalijte vývarem. Do směsi přidejte rozkrájené brambory a dýni a vařte do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem. Nakonec přilijte šlehačku a společně krátce povařte. Polévku dochuťte chilli, solí, pepřem a kapkou citronové šťávy. Podávejte s dýňovými či slunečnicovými semínky, přidat můžete i čerstvou chilli papričku.

Třeba vás zaujmou i tyto polévky:

Krémová bramborová polévka

2.jpg (127 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Krémová polévka z pečeného lilku s balkánským sýrem

3.webp (76 KB)

Foto: Akademie kvality

Reklama