Budete potřebovat: 

  • 4 jablka druhu Golden Delicious

Na sirup:

  • 500 ml jablečného moštu
  • 3 lžíce Korunního třtinového cukru Demerara
  • 1 lžíce griotky
  • 1 sáček vanilkového cukru

Na náplň:

  • 70 g másla pokojové teploty
  • 3 lžíce drcených vlašských ořechů
  • 3 lžíce mandlových plátků
  • 4 lžíce rozinek
  • 2 lžíce Korunního třtinového cukru Demerara
  • půl lžičky skořice
  • 2 lžíce strouhanky

Do hrnce nasypeme vanilkový cukr, zalijeme ho moštem a griotkou, přidáme třtinový cukr a vše povaříme 7 minut. Poté stáhneme z plotny. Do misky vložíme máslo, ořechy, mandle, rozinky, třtinový cukr, strouhanku a skořici. Dobře promícháme. Jablka z obou stran okrojíme. Od části, kde byla stopka, dlabeme otvor pro náplň. Jablka naplníme, vložíme do pečící misky a zalijeme sirupem. Poté je pečeme v troubě 40-45 minut. Během pečení je ještě občas polijeme sirupem.

Zdroj foto: Shutterstock

Můžete také vyzkoušet: 

Reklama