Budete potřebovat:
- 4 jablka druhu Golden Delicious
Na sirup:
- 500 ml jablečného moštu
- 3 lžíce Korunního třtinového cukru Demerara
- 1 lžíce griotky
- 1 sáček vanilkového cukru
Na náplň:
- 70 g másla pokojové teploty
- 3 lžíce drcených vlašských ořechů
- 3 lžíce mandlových plátků
- 4 lžíce rozinek
- 2 lžíce Korunního třtinového cukru Demerara
- půl lžičky skořice
- 2 lžíce strouhanky
Do hrnce nasypeme vanilkový cukr, zalijeme ho moštem a griotkou, přidáme třtinový cukr a vše povaříme 7 minut. Poté stáhneme z plotny. Do misky vložíme máslo, ořechy, mandle, rozinky, třtinový cukr, strouhanku a skořici. Dobře promícháme. Jablka z obou stran okrojíme. Od části, kde byla stopka, dlabeme otvor pro náplň. Jablka naplníme, vložíme do pečící misky a zalijeme sirupem. Poté je pečeme v troubě 40-45 minut. Během pečení je ještě občas polijeme sirupem.
Zdroj foto: Shutterstock
Můžete také vyzkoušet:
Nový komentář
Komentáře
Tak tam cukr nedávejte, rozinky jsou sladké dost, mošt letos taky. Když tam nedáte strouhanku, bude bezlepková verze. Náplň by se dala spojit lžící medu nebo bílkem. Máslo v malém množství určitě není nezdravé.
Ty jablíčka vypadají skvěle, dobrý nápad.