1632337192808.jpg (120 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Množství surovin na drobenku je na zapékací mísu, do které vejdou zhruba 2 litry různého ovoce. Doporučuji používat vždycky dva, až tři druhy. A můžete klidně použít čerstvé i mražené.

Do drobenky se hodí různé druhy ořechů, kokos, nasekaná čokoláda, trocha ořechového másla. Sladit ji můžete medem, cukrem nebo javorovým sirupem. 

Suroviny

  • 120 g ovesných vloček
  • 80 g třtinového cukru
  • 100 g chladného másla
  • 30 g mandlových lupínků
  • 50 g vlašských ořechů

Postup

Suroviny na drobenku smíchejte. 

Drobné ovoce nechejte vcelku, větší ovoce nakrájejte na kousky. Dejte do zapékací mísy, zakryjte drobenkou a pečte na 180 °C dokřupava, dozlatova. Bude to trvat tak půl hodinky.

Podávejte teplé i studené. Klidně dětem na svačinu s jogurtem. Znáte? Děláte? Máte rádi?

Dobrou chuť přeje Elly.

Rychlý ostružinový koláč

1.jpg (91 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Alsaský jablkový koláč

2.jpg (82 KB)

Foto: Lenka Mastešová

Podzimní koláč s jablky a hruškami

3.jpg (103 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama