Foto: Shutterstock
Sladké, šťavnaté ovoce bez pecek a semínek nejenom skvěle chutná, ale je doslova nabité zdravím. Snadno se krájí a nemusí se loupat, takže ho milují i děti. Perfektně se hodí i do kuchyně. Využijete jej na mnoho způsobů při přípravě salátů, omáček, hlavních jídel, dezertů a zavařenin. Výborné je i sušené kaki. Pro začátek ho můžete zkusit přidat do cheesecaku, štrůdlu, ovesné kaše nebo třeba jen do jogurtu či jako náplň do palačinek.
Také jsme psali: Kaki sušenky s čokoládou
Kaki je sezónní ovoce, sklízí se během září a října. My ho dnes oceňujeme nejen kvůli vynikající chuti, ale také jako výkonného pomocníka v boji o zdraví. Díky vysokému podílu vitamínů, vlákniny a minerálů (vitamin A a C, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, mangan) vám právě na podzim pomůže posílit váš imunitní systém. Pozitivně působí i na metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě.
Mhlo by vás zajímat: Oslaďte si podzim dobrotami z ovoce kaki
Ovoce s názvem kaki má původ v Asii, odkud se dostalo do celého světa. V průběhu předvánočních měsíců tak pravidelně zdobí například stromy ve Středomoří. To nejlepší kaki široko daleko roste kolem Valencie, kde pod horkým španělským sluncem nabírá na chuti i vitamínech. Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října ve většině supermarketů. Cena se pohybuje od 8 do 18 Kč za kus.
Čtěte také: Likér s kaki, který dokáže připravit každý. Využít ho můžete i jako tekutý dárek
Foto: Shutterstock
Zdroj: Tiskové materiály Nejkaki
Nový komentář
Komentáře
Kaki u mě boduje
Kaki mám ráda, ale vždy mě po něm rozbolí žaludek.