Co budeme potřebovat?

  • 200 g tvarohu
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • 100 ml rostlinného oleje s neutrální chutí
  • 70 g Korunního cukru moučka
  • 1 balení vanilkového cukru s vanilkou bourbon
  • 0,5 lžičky citrónové kůry
  • 1 špetka soli
  • 400 g hladké mouky
  • 20 g prášku do pečiva

Na dokončení:

  • 80 g másla
  • 80 g Korunního cukru krystal
  • 1 balení vanilkového cukru s vanilkou bourbon

Příprava

Předehřejte troubu na 180 °C na horní a dolní ohřev. Plech vyložte papírem na pečení.
Do mísy dejte tvaroh, mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce, citronovou kůru a olej, pořádně promíchejte. Přisypejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto. Z mísy jej přesuňte na vál a opatrně rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm. Vykrajujte velikonoční zajíčky nebo jiné tvary. Sušenky přendejte na plech a potřete je rozpuštěným máslem. Pečte asi 10 minut.
Ještě horké velikonoční zajíčky opět potřete rozpuštěným máslem a namazanou stranou je vtlačte do směsi krystalového cukru s vanilkovým. Nechte zcela vychladnout.

Tip: Velikonoční zajíčci z těsta tvarohového těsta chutnají nejlépe čerství. Pokud je chcete udržet čerstvé, je nejlepší je dát do uzavíratelné dózy a snězte je do dvou dnů. Zajíčci totiž rychle vysychají.

Více na KORUNNICUKR.CZ

Reklama