6368f857c572dobrazek.png
Foto: myjsembio.cz

Ingredience:

  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 100 g brambor
  • 2 klobásy
  • velká cibule
  • lžíce sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru

Postup:

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky a uvařte v osolené vodě. Zelí sceďte a propláchněte. Vložte ho spolu s bobkovými listy do hrnce, přidejte nové koření, zalijte vývarem a krátce povařte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, klobásu na kolečka. Obojí orestujte na sádle na pánvi, přidejte mouku a udělejte jíšku. Následně přidejte papriku a směs přimíchejte k zelí. Podle chuti přidejte pepř, sůl, povařte asi 15 minut, následně na posledních 5 minut přidejte brambory a podávejte.

Třeba vás zaujmou i tyto polévky:

Krémová bramborová polévka

2.jpg (127 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Krémová polévka z pečeného lilku s balkánským sýrem

3.webp (76 KB)

Foto: Akademie kvality

Reklama