čočková polévka

Suroviny

půl pytlíku čočky (cca 200 - 250 g)
trochu oleje
1 velká cibule
2 klobásky nebo párky
pár snítek saturejky
sůl a pepř
1 stroužek česneku

Postup

Čočku si namočíme den dopředu. Na druhý den rozehřejeme v hrnci trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli nakrájenou najemno a kolečka nebo půlkolečka klobásy. Přidáme čočku i s vodou, dochutíme solí, pepřem a přihodíme i stroužek česneku rozkrojený napůl. Nezapomeneme na pár snítek saturejky, která brání nadýmání po konzumaci luštěnin.
Vaříme do změknutí čočky.

TIP: Moje maminka dává do polévky ještě jednu mrkev a jednu petržel nastrouhané na širší nudličky.

Dorou chuť přeje elly.

TÉMATA:
PŘEDKRMY