6168826198212image.pngFoto: Akademie kvality

Suroviny: 

  • 0,5 kg bio hovězího předního masa
  • 0,5 kg fazolí (mohou být červené i bílé)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • polovina celeru
  • 1 rajče
  • 2 brambory
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 klobása (ideálně papriková)
  • lžíce slunečnicového bio oleje
  • lžíce hladké mouky
  • lžička mleté papriky
  • lžička majoránky
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobu

Postup: 

Než se pustíte do přípravy samotné polévky, připravte si vývar z hovězího masa a fazole uvařte zvlášť ve vodě do měkka. Poté si na trošce oleje osmahněte cibulku, na kostky pokrájenou klobásu, mrkev, petržel i celer. Po chvíli opékání přidejte nasekaný česnek a nakrájené rajče. Vše promíchejte, osmahněte a zasypte trochou mouky a mletou paprikou. Restujte jen krátce a zalijte vývarem. Do polévky pak přidejte brambory na kostky a chilli papričku vcelku. Jakmile je všechna zelenina měkká, přidejte uvařené fazole a rozkrájené hovězí maso. Přisypte majoránku a polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené petrželkou. 

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.

Reklama