Suroviny
- 1/2 velké cukety
- sůl podle chuti
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sladké červené papriky
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce kečupu (může být ostrý nebo jemný)
- špetka chilli
Postup
Cuketu nastrouhejte, polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Osolte a nechejte asi půl hodiny odstát, aby cukety pustily vodu. Poté vymačkejte cuketu v cedníku.
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na lžíci oleje. Přidejte nasekaný česnek a scezenou cuketu. Ochuťte paprikou, hořčicí, sójovou omáčkou a kečupem. Podle chuti přidejte špetku chilli.
Směs poduste 5 minut, nechejte vychladit a podávejte na topince.
Dobrou chuť přej Gábi.
Další cuketové dobroty
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabriela Tauvinklová
Nový komentář
Komentáře
Chápu, že je cuketová sezona. Ale recyklovat článek po dvou dnech?
