67924885_2680684191943647_1366562918895714304_n.jpg (122 KB)

Suroviny

  • 1/2 velké cukety
  • sůl podle chuti
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce kečupu (může být ostrý nebo jemný)
  • špetka chilli

69138420_2700923266586406_2558083157152759808_o.jpg (76 KB)

Postup

Cuketu nastrouhejte, polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Osolte a nechejte asi půl hodiny odstát, aby cukety pustily vodu. Poté vymačkejte cuketu v cedníku.

Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na lžíci oleje. Přidejte nasekaný česnek a scezenou cuketu. Ochuťte paprikou, hořčicí, sójovou omáčkou a kečupem. Podle chuti přidejte špetku chilli.

Směs poduste 5 minut, nechejte vychladit a podávejte na topince. 

Dobrou chuť přej Gábi.

Další cuketové dobroty

Snadné cuketové placky

IMG_20180707_144039.jpg (105 KB)

Bulgur s cuketou a tuňákem

bulgurtunak.jpg (345 KB)

Cuketový perník s ovocem

pernik.jpg (146 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabriela Tauvinklová

Reklama