Foto: Akademie kvality
Ingredience:
- 700 g krůtích prsou
- 1 menší celer
- 3 stroužky česneku
- 30 g zázvoru
- 4 vejce
- 200 ml selského jogurtu
- olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma
Postup:
Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme. Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany. Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.
Nový komentář
Komentáře
Určitě vyzkouším, recept vypadá dobře
Takové zeleninové karbanátky, které začínají nejméně půl kilem masa taky dělám. Trochu zeleniny v tom muž nepozná. Já sním i ty celozeleninové, třeba kapustové.
Zkusím, recept se mi moc líbí
Dobrý tip - zkusím