A samozřejmě také vlákniny, která podporuje správnou činnost střev. K jablkům jsme přidali lehký piškot a svěží zakysanou smetanu smíchanou s bílým jogurtem. Pro lepší konzistenci jsme náš dezert zalili slabounkou vrstvou želatiny. Ať vám chutná.

Jablecne-rezy-final-Akademie-kvality1.jpgFoto: Akademie kvality

Ingredience na piškot:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 8 lžic slunečnicového oleje
  • 8 lžic vlažné vody
  • 1 kypřicí prášek
  • Tuzemák

Krém:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 bílý jogurt
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 jablka
  • 2 pytlíky želatiny
  • Tuzemák

Postup:

V míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáme vodu, tuzemák a znovu šleháme. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Až se směs spojí, začneme pomalu přidávat sníh z bílků a nakonec pomalu přiléváme olej. Těsto vlijeme do menšího pekáče na pečicí papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 minut.

Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a tuzemákem. Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu, ve které rozpustíme želatinu (můžeme přilít trochu jablečného džusu).

Na upečený piškot rozetřeme zakysanou smetanu. Poté opatrně naklademe nastrouhaná jablka a nakonec nalijeme želatinu (můžeme si pomoci silikonovým štětcem pro lepší rozprostření).

Jablka ve sladkých dezertech

Vídeňský jablečný závin

strudl6.jpg (167 KB)

Hruškojablečný koláč

kolac.jpg (52 KB)

Jablečný koláč s medovo-ovesným křupáním

kolac_1.jpg (70 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Lenka Mastešová, Sage

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama