Milá redakce,
miluji, když k nám přijdou hosté. Sice se do našeho malého bytu 1+1 příliš lidí nevejde, ale je to příjemný pocit, když vám někdo po návštěvě zavolá, že mu bylo u vás fajn.
A co většinou chystám na stůl? Snažím se připravit od každého něco. Trochu sladkého, ani na slané nezapomenu. Ať si každý vybere. S přáteli si také ráda otevřu láhev dobrého vína.
Myslím si ale, že není důležité, co je na stole, ale jaká zábava je mezi hosty a hostiteli. Mnohokrát jsem byla na návštěvě, kde se stoly s občerstvením prohýbaly, ale nikdo se nesmál a rozhovor vázl. A jindy bylo na stole třeba jen pár jednohubek a vše bylo úžasné.
A proto si uvědomuji, že i kdybych měla nachystáno deset chodů, nemusí to stačit k tomu, abych byla dobrou hostitelkou.
Pavla
máte pravdu, že plné stoly lahůdek ještě nezaručí, že se lidé budou dobře bavit.
A v tom je asi kouzlo dobrého hostitele.
I skvělá kuchařka a hospodyně může být nudným patronem a naopak...
Nový komentář
Komentáře
Jo, s tím souhlasím. Jednou jsem byla pozvána na nějakou oslavu. Plno lidí, kteří se navzájem neznali, různé složení generačně. Na stolech plno jídla a pití a bylo to jediné, co jsme všichni dělali. Zábava vázla. Byla jsem ráda, když jsem si našla důvod taktně odejít.
Nejdůležitější je sestava společnosti, to je jasné, takže ty, které tak ráda hostím, si pečlivě vybírám - naštěstí mám z čeho a jen občas se spletu (to když pozvu přátelé z mládí, kdysi zábavné a fajn, kteří zestárli poněkud rychleji než já a jsou už "jinde", stali se s z nich workoholici, nebo "usedlíci").