Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi žampiony? Nechte se inspirovat skvělým receptem!
Plněné žampiony s mozzarellou a slaninou
příprava 30 min40 g prorostlé slaniny
- 8 ks žampionů portobello
- 200 g mozzarelly v nálevu
- 8 vypeckovaných oliv
- 1 sklenice Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
- čerstvé oregano na ozdobu
Slaninu nakrájejte na malé kostičky a opečte na suché pánvi. Z žampionů vykrojte nožky. Mozzarellu nakrájejte na kostky, olivy na drobno a vše smíchejte s omáčkou Dolmio a s opečenou slaninou. Směsí naplňte žampiony a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zapékejte pod grilem asi 10 minut, než na povrchu zezlátnou. Podávejte teplé, ozdobené lístky oregana, s chlebem.
Nový komentář
Komentáře
Také mám žampiony moc ráda a používám je často do různých pokrmů.
Žampiony zbožňuji na jakýkoliv způsob.
Může to být mňamka,.
Já velmi nerada dávám do všeho slaninu. Ona to tak nějak vždy ochutí do té masové chuti a poněvadž mám žampióny velmi ráda, právě pro jejich chuť, tak bych slaninu celkem ráda vynechala a pokud bych použila omáčku s bazalkou, tak bych opět také bazalkou zdobila. To oregáno tam nechápu.