tortilla1.jpg (3.07 MB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 6 tortill
  • 200 g šunky Amálka vcelku
  • 2 vejce
  • 100 g sýra gouda vcelku
  • 200 g pomazánkového másla nebo žervé

Postup

Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte. Šunku i sýr nakrájejte na větší kostičky. Postupně rozmixujte nadrobno. Rozmixujte také vejce. Všechny tři suroviny dejte do misky a promíchejte s pomazánkovým máslem nebo žervé.

Není potřeba již dále solit. Můžete dochutit čerstvými bylinkami – pažitkou, jarní cibulkou, nadrobno nakrájenými ředkvičkami. To vše podle chuti vašich dětí.

Pomazánku namažte na tortillu, opatrně zaviňte a ostrým nožem nakrájejte na kolečka. Ta spíchněte párátkem a podávejte.

Nebo můžete tortillu jen rozkrojit napůl a podávat.

Na talíři můžete dozdobit zeleninou, klíčky, vejcem, sýrem, šunkou. 

Náš tip: Pomazánku můžete použít také na chleba nebo obložené chlebíčky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tortilla s krůtím masem a salátem

6.jpg (95 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Tortilla s grilovaným kuřecím masem

7.jpg (71 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama