Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 6 tortill
- 200 g šunky Amálka vcelku
- 2 vejce
- 100 g sýra gouda vcelku
- 200 g pomazánkového másla nebo žervé
Postup
Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte. Šunku i sýr nakrájejte na větší kostičky. Postupně rozmixujte nadrobno. Rozmixujte také vejce. Všechny tři suroviny dejte do misky a promíchejte s pomazánkovým máslem nebo žervé.
Není potřeba již dále solit. Můžete dochutit čerstvými bylinkami – pažitkou, jarní cibulkou, nadrobno nakrájenými ředkvičkami. To vše podle chuti vašich dětí.
Pomazánku namažte na tortillu, opatrně zaviňte a ostrým nožem nakrájejte na kolečka. Ta spíchněte párátkem a podávejte.
Nebo můžete tortillu jen rozkrojit napůl a podávat.
Na talíři můžete dozdobit zeleninou, klíčky, vejcem, sýrem, šunkou.
Náš tip: Pomazánku můžete použít také na chleba nebo obložené chlebíčky.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tortilla s krůtím masem a salátem
Foto: Alena Kolaříková
Tortilla s grilovaným kuřecím masem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Nedovedu si představit jak se to konzumuje. A co chudáci děti. To vypadá, že se rozpadne jakmile to na té špejli zvednu, natož když do toho kousnu.