Foto: Knedlíky Láznička
Suroviny:
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 150 ml světlého piva
- 1 vejce
- sůl
Na náplň: - 300 g čerstvého kozího sýra
- 100 g tučného tvarohu
- 3 lžíce nakrájené pažitky
- sůl
Postup:
Nejprve si připravte sýrovou náplň. Vidličkou si rozmačkejte kozí sýr a smíchejte jej s tvarohem. Přidejte pažitku a osolte. Hladkou mouku smíchejte s pivem, vajíčkem a špetkou soli a vypracujte vláčné těsto. Na pomoučeném vále vyválejte slabý plát. Z něj okrouhlým tvořítkem vykrajujte kolečka. Do středu každého kolečka dejte lžičku náplně. Těsto přeložte napůl a pevně spojte okraje. Smáčkněte je prsty, případně je můžete přitlačit ještě hroty vidličky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vařte v ní připravené taštičky asi 15 minut.
Tip šéfkuchaře:
„Jako přílohu vyzkoušejte dušený špenát nebo špenát se sušenými rajčaty. Můžete taky zkusit připravit špenát z mangoldových listů. Tato kombinace výborně ladí s náplní z kozího sýru,“ uvádí Petr Kosiner.
Recepty na další plněné taštičky najdete ve Velké knedlíkové kuchařce, která vás přesvědčí o tom, že knedlíky jsou plné čerstvých surovin, hravé a výborně se uplatní i v letním menu.
Nový komentář
Komentáře