9544bcca46cc6-obrazek.jpgFoto: Knedlíky Láznička

Suroviny:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 ml světlého piva
  • 1 vejce
  • sůl
     
    Na náplň:
  • 300 g čerstvého kozího sýra
  • 100 g tučného tvarohu
  • 3 lžíce nakrájené pažitky
  • sůl
     

Postup:

Nejprve si připravte sýrovou náplň. Vidličkou si rozmačkejte kozí sýr a smíchejte jej s tvarohem. Přidejte pažitku a osolte. Hladkou mouku smíchejte s pivem, vajíčkem a špetkou soli a vypracujte vláčné těsto.  Na pomoučeném vále vyválejte slabý plát. Z něj okrouhlým tvořítkem vykrajujte kolečka. Do středu každého kolečka dejte lžičku náplně. Těsto přeložte napůl a pevně spojte okraje. Smáčkněte je prsty, případně je můžete přitlačit ještě hroty vidličky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vařte v ní připravené taštičky asi 15 minut.
 
Tip šéfkuchaře:
 
„Jako přílohu vyzkoušejte dušený špenát nebo špenát se sušenými rajčaty. Můžete taky zkusit připravit špenát z mangoldových listů. Tato kombinace výborně ladí s náplní z kozího sýru,“ uvádí Petr Kosiner.
 
Recepty na další plněné taštičky najdete ve Velké knedlíkové kuchařce, která vás přesvědčí o tom, že knedlíky jsou plné čerstvých surovin, hravé a výborně se uplatní i v letním menu.