IMG_8242.jpgFoto: Alena Kolaříková

Nejlepší na dnešní recept jsou bílé papriky. Někdo je plní směsí hovězího a vepřového mletého masa. Jiný zase do náplně používá také trochu vařené rýže. Co si zvolíte vy?

Suroviny

  • bílé papriky (můžete samozřejmě použít i barevné)
  • 700 g mletého masa (ideální je směs vepřového a hovězího)
  • sůl, pepř a jiné oblíbené koření na dochucení masa
  • 2 vejce
  • strouhanka na zahuštění směsi
  • pečená rajčata - jedna velká sklenice o objemu cca 750 ml
  • zelená petrželová nať

Postup

Do mletého masa přidejte vejce a oblíbené koření. Dochuťte podle sebe. Zahustěte strouhankou. 

Z paprik opatrně odkrojte vršek, vyberte semínka a naplňte do nich masovou směs.

Do pekáče vyklopte pečená rajčata a na ně naskládejte naplněné papriky. Pečte nepřikryté, v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 40 minut.

Podávejte s pečivem nebo rýží.

Obměna: Místo pečených rajčata použijte rajčata čerstvá nebo rajčatovou passatu. Pak stačí jen v hrnci na plotně připravit jíšku z másla a hladké mouky, zalít upečenou passatou (nebo upečenými rajčaty z pekáče) a společně 15 minut provařit a rozmixovat. Dochuťte podle sebe a klidně podávejte s knedlíkem.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková

3.jpgFoto: Alena Kolaříková