Nejlepší na dnešní recept jsou bílé papriky. Někdo je plní směsí hovězího a vepřového mletého masa. Jiný zase do náplně používá také trochu vařené rýže. Co si zvolíte vy?
Suroviny
- bílé papriky (můžete samozřejmě použít i barevné)
- 700 g mletého masa (ideální je směs vepřového a hovězího)
- sůl, pepř a jiné oblíbené koření na dochucení masa
- 2 vejce
- strouhanka na zahuštění směsi
- pečená rajčata - jedna velká sklenice o objemu cca 750 ml
- zelená petrželová nať
Postup
Do mletého masa přidejte vejce a oblíbené koření. Dochuťte podle sebe. Zahustěte strouhankou.
Z paprik opatrně odkrojte vršek, vyberte semínka a naplňte do nich masovou směs.
Do pekáče vyklopte pečená rajčata a na ně naskládejte naplněné papriky. Pečte nepřikryté, v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 40 minut.
Podávejte s pečivem nebo rýží.
Obměna: Místo pečených rajčata použijte rajčata čerstvá nebo rajčatovou passatu. Pak stačí jen v hrnci na plotně připravit jíšku z másla a hladké mouky, zalít upečenou passatou (nebo upečenými rajčaty z pekáče) a společně 15 minut provařit a rozmixovat. Dochuťte podle sebe a klidně podávejte s knedlíkem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
My to děláme s těstovinami nebo rýží.
S rýží nebo těstovinami s rajskou omáčkou,ale se smetanou.
Syn a já s těstovinami, muž s knedlou, Ema podle nálady. S rýží jako přílohou jsem to ještě neměla, ale snědla bych to. Na rýži v náplni jsem zvyklá, občas dám zbytek pohanky nebo quinou, maso to odlehčí. Nedávám strouhanku ani namočený rohlík a rajskou omáčku dělám bez mouky. Já jsem zase čuměla jak puk, když jsem dostala k rajské omáčce vařené uzené a u nás zase zedníci, když dostali uzené k zelí a knedlám. Tak jak píše magic, jiný kraj, jiný mrav.
u nás doma zásadně s rýží, ale přijeli kamarádi ze Zlína a koukali na nás jako puci, jak to můžeme jíst, že u nich jen s knedlíkem, takže jiný kraj, jiný mrav