IMG_0311.jpg (108 KB)

Máme před sebou dva krásné letní prázdninové měsíce. Čekají nás grilovačky a setkání s přáteli, nejrůznější oslavy, dovolené. My pro vás máme tip na výborné pochoutky, které můžete připravit na každou letní příležitost. Naložené hermelíny mnoha chutí, které potom nakrájíte na talíř na výseče a podáváte s domácím pečivem. 

Pusťme se do nich...

Hermelín s česnekem a ořechy

  • 4 hermelíny
  • 50 g měkkého másla
  • dvě hrsti vlašských ořechů
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti (podle mého názoru vůbec nemusí být)

Hermelín  s olivami

  • 4 hermelíny
  • 50 g měkkého másla
  • 100 g černých oliv
  • sůl
  • pepř

hermelinjana.jpg (21 KB)

Hermelín s medvědím česnekem

  • 4 hermelíny
  • 50 g pomazánkového másla
  • nasekaný medvědí česnek (může být i mražený nebo pesto z něj)
  • hrst vlašských ořechů
  • pepř
  • podle chuti sůl

Hermelín s uzeným lososem

  • 4 hermelíny
  • 100 g lososové pasty (výborná je v obchodním domě Ikea)
  • 50 g uzeného lososa
  • 1 lžička čerstvého kopru
  • bílý pepř

Postup

Postup u všech plněných hermelínů je téměř stejný.

Hermelíny si podélně rozkrojte a opatrně z nich vydlábněte měkký střed. Pracujte opatrně, abyste neporušili okraje. 

IMG_0287.jpg (58 KB)

Vydlabanou měkkou část smíchejte se změklým máslem, pomazánkovým máslem nebo různými pastami a pestem. Přidejte nasekané pevnější suroviny. Sekejte je nadrobno. Podle receptu přidejte také nasekané čerstvé bylinky, utřený česnek, koření a jiné suroviny. Ochuťte solí a pepřem.

IMG_0288.jpg (64 KB)

Směsí, kterou jste důkladně promíchali, naplňte vydlabaná kolečka hermelínu. Už k sobě nebudou přesně zapadat, protože náplně je více než původního sýra. Mezera mezi horním a dolním kolečkem vůbec nevadí. Pruh náplně, který půjde vidět, je u každého plněného hermelínu jiný a když uděláte více druhů, bude sýr na talíři vypadat moc hezky.

IMG_0291.jpg (49 KB)

Spojte obě části k sobě a nechejte uležet v lednici. Minimálně do druhé dne, ideálně dva, tři dny.

Dobrou chuť a krásné léto přeje Elly.

Co k plněným hermelínům?

Nejlepší bagety podle Maškrtnice

bagety.jpg (85 KB)

Hradecký kváskový chléb

Hradecky1.jpg (229 KB)

Housky s lněným semínkem

housky.jpg (103 KB)

Zdroj fotografií: Gabi Hradecká, Alena Kolaříková

Reklama