Máme před sebou dva krásné letní prázdninové měsíce. Čekají nás grilovačky a setkání s přáteli, nejrůznější oslavy, dovolené. My pro vás máme tip na výborné pochoutky, které můžete připravit na každou letní příležitost. Naložené hermelíny mnoha chutí, které potom nakrájíte na talíř na výseče a podáváte s domácím pečivem.
Pusťme se do nich...
Hermelín s česnekem a ořechy
- 4 hermelíny
- 50 g měkkého másla
- dvě hrsti vlašských ořechů
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti (podle mého názoru vůbec nemusí být)
Hermelín s olivami
- 4 hermelíny
- 50 g měkkého másla
- 100 g černých oliv
- sůl
- pepř
Hermelín s medvědím česnekem
- 4 hermelíny
- 50 g pomazánkového másla
- nasekaný medvědí česnek (může být i mražený nebo pesto z něj)
- hrst vlašských ořechů
- pepř
- podle chuti sůl
Hermelín s uzeným lososem
- 4 hermelíny
- 100 g lososové pasty (výborná je v obchodním domě Ikea)
- 50 g uzeného lososa
- 1 lžička čerstvého kopru
- bílý pepř
Postup
Postup u všech plněných hermelínů je téměř stejný.
Hermelíny si podélně rozkrojte a opatrně z nich vydlábněte měkký střed. Pracujte opatrně, abyste neporušili okraje.
Vydlabanou měkkou část smíchejte se změklým máslem, pomazánkovým máslem nebo různými pastami a pestem. Přidejte nasekané pevnější suroviny. Sekejte je nadrobno. Podle receptu přidejte také nasekané čerstvé bylinky, utřený česnek, koření a jiné suroviny. Ochuťte solí a pepřem.
Směsí, kterou jste důkladně promíchali, naplňte vydlabaná kolečka hermelínu. Už k sobě nebudou přesně zapadat, protože náplně je více než původního sýra. Mezera mezi horním a dolním kolečkem vůbec nevadí. Pruh náplně, který půjde vidět, je u každého plněného hermelínu jiný a když uděláte více druhů, bude sýr na talíři vypadat moc hezky.
Spojte obě části k sobě a nechejte uležet v lednici. Minimálně do druhé dne, ideálně dva, tři dny.
Dobrou chuť a krásné léto přeje Elly.
Co k plněným hermelínům?
Nejlepší bagety podle Maškrtnice
Zdroj fotografií: Gabi Hradecká, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Dělám ??
uz jsem to parkrat delala a je to moc dobre:)
Úžasný sýr.
Mám ráda hermelín plněný bylinkovým máslem s česnekem nebo chilli papričkou. Dám i vydlabané vnitřky. Nebo s nivou. Po složení ho potřu potřu olejem a zabalím do alobalu. Vydržel by možná týden, ale to bych ho musela schovat.
tuhle pochoutku děláme u nás v rodině již dlouho - pamatujete někdo Klausovu kuchařku? Byly to takové sešity a tam jsme tento recept našli....