Zdroj foto: Akademie kvality
Ingredience:
- 2 kg velkých žampionů
- 100 g slaniny
- 220 g modrého sýra
- 1 salátová okurka
- 100 g trhaných listových salátů
- 100 g cherry rajčat
- 5 ředkviček
- 200 g kuskusu
- 20 g červené cibule
- sůl, pepř, olivový olej, ocet, bylinky
Postup:
Oloupeme žampiony, zbavíme je nožiček, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Slaninu, nožičky a červenou cibuli nakrájíme na menší kostičky, orestujeme na oleji do zlatova, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme nadrobený modrý sýr, naplníme jí žampiony a ugrilujeme je na grilu. Kuskus připravíme dle návodu. Okurku, cherry rajčata a ředkvičky nakrájíme na kousky, zamícháme je s trhanými listovými saláty a kuskusem a dochutíme podle chuti.
TIP: Pokud žampiony nepatří mezi vaše nejoblíbenější houby, bez rozpaků je můžete v receptu nahradit například hříbky.
Zdroj receptu: Akademie kvality
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Mňam.?? Taky mi tuze chutná. Žampiony smažené v anglické slanině.
Nebo jen pikantní krusta.