Máte rádi husté zeleninové polévky? Pak jistě budete mít radost z nové řady polévek, se kterou na začátku tohoto roku přišel Knorr. Polévky Plná zeleniny obsahují 80 % zeleniny – díky tomu jsou opravdu husté. Zbytek tajemství jejich jedinečné chuti pak tvoří bylinky, koření a extra panenský olivový olej.
Na výběr máte 4 polévky Plné zeleniny na vaření, a také 4 Prima Pauzy Plné zeleniny – ty stačí zalít vroucí vodou a chutná svačinka je hotová.
Abychom vás s jednotlivými členy rodiny této nové řady blíže seznámili, vybrali jsme za každou polévku jednoho „zeleninového zástupce“, o kterém jsme zjistili několik zajímavostí. Pusťte se s chutí do čtení!
Polévka z 8 druhů zeleniny s olivovým olejem
Kukuřice – má vysoký obsah cukrů, zejména škrobu – ten je dobrým zdrojem energie. Kukuřičný olej rovněž obsahuje „dobré tuky“ a vitamin E. Jedna kukuřice střední velikosti (asi
Provensálská s bylinkami a olivovým olejem
Cuketa – příbuzná tykve. Výborně chutná dušená, vařená a také pečená. Mladé cukety jsou velmi vhodné do salátů. V její delikátní dužině nalezneme minerální látky i některé vitaminy. Cuketa je nízkokalorická –
Bramborová s pórkem a hráškem
Brambor – ne všichni vědí, že brambory jsou zdrojem vitaminu C. Obsahují cenný draslík a pro svůj vysoký obsah škrobu jsou výborným zdrojem energie.
Sedlácká s čočkou a bramborami
Čočka – tak jako všechny luštěniny, je pro naši stravu důležitá pro svůj obsah bílkovin, které v čočce tvoří 25 %. Obsahuje také hodně škrobu. Čočka se může pochlubit i vysokým obsahem železa a také jiných minerálních látek: draslíku, fosforu, vápníku.
Letní zeleninová s olivovým olejem
Červená paprika - věděli jste, že v červené paprice je více vitaminu C než v citrónu? Sníme-li 1 střední papriku (
Brokolicová s karotkou
Brokolice – podobně jako bratránek květák je vlastně květ. Ceněná je zejména pro vysoký obsah kyseliny listové (vitaminu B9). Povede-li se vám sníst
Rajčatová s olivovým olejem
Rajče – rajčata obsahují 94 % vody a jsou neobyčejně bohatá na draslík, hořčík, sodík a vápník. Jejich čerstvá syrová šťáva je čisticí a posilující.
Bramborová s pórkem a karotkou
Mrkev – pro svůj vysoký obsah přírodního cukru je mimořádně oblíbená syrová. Má vysoký obsah beta-karotenu (provitaminu A), který příznivě ovlivňuje zrak i pleť.
Více informací o polévkách Knorr Plná zeleniny najdete na www.knorr.cz/plnazeleniny
Nový komentář
Komentáře
Ťapina: Asi proto, že to byly dobré polévky, což ty z pytlíku nejsou nikdy.
Vivian:
Mnoho lidí už mi předložilo něco, o čem byli přesvědčeni, že to je dobrá polívka. Jenže to nechutnalo tak, jako ty z pytlíku
Vivian: mně taky ne
. Mojí zeleninovou polévku miluju
. A JE fakt jednoduchá
Ťapina: asi to není zase TAK jednoduché
Mně teda nevychází "zelenina plovoucí ve vodě"
gerda: Jednoduché? Mně z toho nikdy ještě nevyšla polévka, vždycky plovoucí zelenina ve vodě. A takové byly i domácí zeleninové polévky, které jsem ochutnala mimo domov
Cate: já když chci chvilku klidu, tak se zamknu v koupelně
Polévky Knorr si dělám v práci do hrnečku. Když nestíháte, je to balada. Rychlovka, jsem ráda za tyhle vymoženosti. Né, že bych je jedla každý den, ale v práci je dost využívám a jsem spokojená. A jíšky od Knorru jsou úžasné
, jiné nekupuji, protože mi maximálně vyhovují
.
Tak polívky z pytlíku nevařím ani já, a to nejsem bůhvíjaká hospodyně... Ale uvařit dobrou domácí třeba bramboračku je tak jednoduchý... a člověk navíc přesně ví, co jí. Pytlíkovky tak leda na dovolenou pod stan (kdybych jezdila)
Párkrát na dovolenou jsem je riskla, ale už kupuju maximálně jednou za rok hrachovku
Umím i rychlejší polévku jak z nějakejch pofidérních směsek z pytlíku
Konečně mám zase vařič a polévky si můžu vařit doma
. Už mám těch instantních na pár let dopředu dost
Když si uvědomím, jak jednoduché je uvařit polévku ze zeleniny, tak nevím, proč si kazit chuť pytlíkovkama.
Já si teď koupila jednu - tu do hrníčku - a byl to pěknej blevajs... Hustý to sice bylo, ale zvedal se mi z toho kufr... Chutnalo to jak rozmočená houska...
No, koupila jsem na zkoušku tu Provensálskou s bylinkami a olivovým olejem, po uvaření to bylo bílé cosi bez chuti a zápachu, tak jsem ji zkoušela všemožně dochutit, aby měla nějakou chuť, ale nepodařilo se
Již nikdy více
Jako bych na jazyku cítila tu mazlavou škrobovitou strukturu...
Polívky od Knorra jsou fakt mizérie. Jó Vitana, to je něco jinýho... Si zkuste třeba porovnat jejich gulášovku!
Miluju zeleninové polévky. Ale svoje. Pytlíkové občas mimořádně (v nějakém nevysvětlitelném pominutí mysli) vyzkouším - jako základ. Pak tam nacpu asi kilo růzmných dalších věcí (zelenina, vločky, brambory, rýže), aby tam vůbec něco bylo a aby to nebylo tak šíleně přesolené jak to vyrobili. Takže