Patříte mezi milovníky ryb a nebaví vás vybírat kosti? Kupte si filé z platýza. Jemné bílé rybí maso bez kostí zachutná i vašim dětem. Ty naše byly nadšené!
Platýza v našich obchodech můžete najít také pod názvem halibut. Stejně jako u tuňáka (a vlastně všech ryb i masa) platí, že je lepší koupit rybu čerstvou než mraženou.
Suroviny
4 ks filet z platýza
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
1 velká plechovka loupaných rajčat
čerstvý kopr
česnek
trochu smetany
Postup
Filety z ryby jemně nasolíme a opepříme. Osmahneme na olivovém oleji, z každé strany 2 až 3 minuty. Vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku vyklopíme plechovku s rajčaty. Rozdrtíme asi tak 2 stroužky česneku a přidáme k rajčatům.
Kousek kopru nasekáme najemno a přidáme na pánev. Můžeme dochutit solí a pepřem a zjemnit trochou smetany.
K takto připravené rybě a omáčce je výborná rozpečná bageta.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Hm, ta omacka vypada prima!
Vypadá to skvěle , díky za tip