6418497f4105aobrazek.jpg
Zdroj foto: Pernerka

Ingredience:

těsto

  • 500 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 30 g čerstvého droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 rovná lžíce třtinového cukru
  • 120 ml oleje
  • 8 g soli

náplň:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř
  • 150 g slaniny
  • 60 g strouhaného sýra
  • 1 mozzarella
     
    Postup:

Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí. Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek. Přidáme olej, sůl, mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut. Mezitím si připravíme sugo. Na oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na konec přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.

Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů. Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu. Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky. Vyskládáme do kulaté formy. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
 

Domácí pizza je nejlepší!

Výborná houbová pizza

pizza.jpg

Rychlá pizza, kterou zvládnou i děti

DSC_0750.jpg

Cuketová pizza bez mouky

DSC00223.jpg

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce