Zdroj foto: Pernerka
Ingredience:
těsto
- 500 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 30 g čerstvého droždí
- 250 ml mléka
- 1 rovná lžíce třtinového cukru
- 120 ml oleje
- 8 g soli
náplň:
- 2 lžíce oleje
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky oregana
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř
- 150 g slaniny
- 60 g strouhaného sýra
- 1 mozzarella
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí. Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek. Přidáme olej, sůl, mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut. Mezitím si připravíme sugo. Na oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na konec přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.
Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů. Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu. Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky. Vyskládáme do kulaté formy. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
Domácí pizza je nejlepší!
Rychlá pizza, kterou zvládnou i děti
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
to stojí za vyzkoušení, mohlo by to být na víkendovou večeři dobré
Šneky dělám z listového těsta, jsou velice rychlé na přípravu. Tento recept vypadá dobře, určitě vyzkouším.
Také dělám šneky z listového těsta. Z kynutého bych mohla vyzkoušet.
dělávám šneky z listového těsta, z kynutého taky určitě brzy zkusím