Foto: Shutterstock

Suroviny na jeden bochník:

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g žitné mouky
  • 350 ml piva Holba Šerák (pokojové teploty)
  • půl kostičky droždí
  • lžička drceného kmínu
  • lžička soli

Do misky s pivem rozdrobte a dobře rozmíchejte droždí, do směsi přidejte obě prosáté mouky, sůl a kmín a hněťte těsto, dokud nepřestane lepit (můžete přidat trochu hladké mouky). Přikryté těsto nechte na teplém místě zhruba hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté poprašte pracovní plochu i těsto vodou, vytvarujte v bochník a přendejte na plech s pečicím papírem. Následně jej vložte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte asi 45 minut, dokud chleba nezezlátne.

Upečte si doma...

Jogurtový kváskový chléb

chleba.jpg (74 KB)

Bezlepkový chléb s česnekem

DSC_1653.jpg (115 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabi Hradecká

Reklama